Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új MacBook mobil számítógép Intel Core Duo processzorral

Laptop

Új MacBook mobil számítógép Intel Core Duo processzorral

A teljesen új MacBook modell teljessé teszi az Apple Intel-alapú mobil számítógép kínálatát.

“Az Apple februárban kezdte meg mobil számítógépeiben az áttérést az Intel Core Duo processzorokra a 15”-es MacBook Pro modellel, és 90 nap múlva a folyamat már le is zárul a teljesen új MacBook változattal.” – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke.

A kedvező árfekvésű, új MacBook termékcsalád három modellváltozatot ölel át, 1,83 és 2 GHz órajellel, fehér vagy fekete kecses készülékházba építve. Teljesítménye közel ötszöröse a közvetlen előd iBook G4 modelleknek, illetve közel négyszerese a PowerBook G4 legutolsó, 12”-es változatának – köszönhetően a teljes mértékben újratervezett, az Intel Core Duo processzorhoz hangolt rendszer-architektúrának, mely 667 MHz-es előoldali buszt és akár maximálisan 2 GByte 667 MHz-es RAM tárat is tartalmaz. Az új MacBook közel 20%-kal vékonyabb az iBook G4 modelleknél, és döbbenetesen éles képet adó, szélesvásznú, 13”-es képernyőt tartalmaz, melynek natív felbontása 1280 x 800 képpont. Minden új MacBook modellbe iSight videó-kamera is beépítésre kerül, mely segítségével a Mac OS X operációs rendszer szerves részét képző iChat AV szoftverrel mindennél egyszerűbben lehet videó-konferenciát kialakítani.

Az Apple úgy tervezte az új MacBook modellt is, hogy sikerrel átvészelje az igazán mobil élet minden kihívását. A MagSafe mágneses tápegység-csatlakozó túlzott erő hatására önmagától szétkapcsolódik, így nem lehet a kábelbe akadva véletlenül lerántani a gépet az asztalról – ha viszont más baleset okán a MacBook működés közben esni kezd, az Apple Sudden Motion Sensor technológiája egy pillanat alatt, önműködően biztonságos állapotba hozza a merevlemezt, csökkentve az adatvesztés kockázatát.

A mobil felhasználók munkáját a számtalan csatlakozási lehetőség is könnyíti: 10/100/1000Base-T (Gigabit) Ethernet kapu, beépített AirPort Extreme 802.11g Wi-Fi és Bluetooth 2.0+EDR illesztők, két USB 2.0 kapu, kombinált analóg és digitális hang be- és kimenetek, valamint egy mini-DVI kapu, melyen keresztül akár 23”-es Apple Cinema HD Display is illeszthető az új MacBook modellekhez.

Az új MacBook előre telepítve tartalmazza az iLife ´06 digitális-életstílus programcsomagot, melynek komponensei segítenek a digitális anyagok – filmek, zenék, fényképek – készítésében, publikálásában, rendszerezésében, a .Mac szolgáltatásnak és az iWeb szerkesztőnek köszönhetően már akár az Interneten keresztül is. A mellékelt Apple Remote távirányító és a Front Row szoftver pedig kényelmessé és látványossá teszi a digitális média bemutatását, akár a nappaliban, akár TV-készüléken át; akár barátok, iskolai hallgatók vagy üzletfelek számára is.

Az új MacBook Mac OS X 10.4.6 “Tiger” operációs rendszerrel kerül forgalomba, mely tartalmazza a Safari web-böngésző, a Mail levelező-program, az iCal naptár, és az iChat AV csevegő és videó-konferencia program natív változatait, valamint számtalan kiegészítőt. A Mac OS X “Tiger” részét képző, innovatív Rosetta technológia segítségével az Intel Core Duo processzorra épülő új Apple számítógépek teljesítmény-veszteség nélkül futtatják a PowerPC processzorra írt alkalmazásokat is, de az Intel-alapú Mac modellek tulajdonosai már több, mint 1700 natív alkalmazás közül választhatnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés