Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tesztgyőztes szolgáltatói kapcsoló az Allied Telesyn-től

Laptop

Tesztgyőztes szolgáltatói kapcsoló az Allied Telesyn-től

A Heavy Reading, a világ egyik legnagyobb, független, telekommunikációval foglalkozó piackutató intézete összehasonlító tesztet végzett az IP-architektúrára épülő DSL koncentrátorok (IP DSLAM) között. Az összehasonlítást gyakorlatilag minden ismérv alapján az Allied Telesyn iMAP 9000-es termékcsaládja nyerte, messze a mezőny előtt végezve a teszten.

A Heavy Reading tanulmánya szerint az Allied Telesyn az IP DSLAM-szektor egyértelmű technológiai vezetője. Az átfogó teszten az Allied Telesyn MiniMAP 9100 szerezte meg az első helyet a kis portszámú OSP (Outside Plant) termékek között, olyan vetélytársakat utasítva maga mögé, mint a Siemens, Paradyne, vagy a Corecess. Az iMAP 9700 ugyanezen teszt alkalmával a második helyen végzett a ˝központi telephely˝ – Central Office, és nagy portszámú OSP kategóriákban, ahol szintén nagynevű, tradicionális telekommunikációs eszközöket gyártó vállalatokat, mint az Alcatel, Ericsson, Lucent, Siemens, Nokia és Huawei tudott megelőzni.

A Heavy Reading kimutatta, hogy a MiniMAP 9100 hatszor jobb kapcsolókapacitással rendelkezik, mint a második helyen végzett Pannaway, és tizenkétszer gyorsabb a harmadik helyezett Paradyne kapcsolójánál. A MiniMAP 9100 egy wirespeed (az installációs környezet által szabályozott sebességű) eszköz, amely kombinálja és egyesíti a multimédiás, IP-aggregáció szintű és gerinchálózati technológiákat. Az így rendkívül széles tudással felvértezett eszköz ideális a stratégiailag előrelátó, koncessziós telekommunikációs cégeknek, és a bevételeiket szélessávú, úgynevezett Triple-Play szolgáltatásokkal bővítő alternatív távközlési vállalatoknak. Mindezen cégek különösen hasznosnak találják majd a MiniMAP multiszerviz kapacitását, amit kihasználva mélyebbre építhetik az optikai hálózatot a hozzáférési területeken, és növelhetik a maximális DSL sávszélességet. Ezzel csökken az egy eszközzel kiszolgált felhasználók száma, és alapvetően nő a kínált szolgáltatások megbízhatósága is.

A MiniMAP az elérhető 1.000 pontpól 879-et szerzett, ami kiváló eredménynek számít – nyilatkozta a tesztről Graham Beniston, a Heavy Reading szakembere. Ráadásul az eszköz a legtöbb pontot épp a két kulcsfontosságú – Ethernet, és QoS – területeken érte el. Ez a két kategória kiemelten fontos a magas minőségű, de alacsony CAPEX4 mellett megvalósuló Triple Play hálózatoknál.

Az iMAP9000 ötvözi a különböző alkalmazási területeket, így például IP DSLAM, IP BLC5, FTTx6 kapcsoló, illetve ˝Ethernet Protected˝ transzport (<50ms), valamint Metro Ethernet hálózati elemként is teljes szolgáltatást nyújt ugyanazon a platformon keresztül. Az Allied Telesyn-en kívül nem sok gyártót említett a nevezett tanulmány, aki támogatná a multiszerviz, multimédia és a nagy redundáns sebességgel - kevesebb, mint 50 ms - védett gerinchálózati gyűrűket. Az Allied Telesyn ráadásul a tanulmány szerint az egyetlen beszállító, akinek a kis, közepes és nagy kategóriában is van ugyanebbe a termékcsaládba tarozó terméke, így igazán rugalmas megoldást tud a szolgáltatóknak ajánlani.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés