Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a 3,2 GHz-es Intel Pentium 4 processzor

Laptop

Megjelent a 3,2 GHz-es Intel Pentium 4 processzor

Az Intel Corporation bemutatta Hyper-Threading technológiát támogató Intel Pentium 4 processzorának új, 3,2 GHz-es változatát.

Így a nagy teljesítményű és mainstream rendszerek valamennyi árkategóriájában megjelenhetnek a HT-technológiával kompatibilis, Pentium 4 alapú PC-k és Intel Xeon alapú szerverek.

˝HT-technológiát támogató, új Pentium 4 processzoraink számára még a legkomolyabb feladatok elvégzése sem jelent problémát˝ – jelentette ki Louis Burns, az Intel Desktop Platforms Group elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. ˝Felhasználóik multitasking környezetben kezdhetik munkanapjukat, majd akár digitális zenehallgatás közben kódolhatják otthoni filmjeiket vagy DVD-iket, este pedig a legújabb, többszereplős internetes játékokkal pihenhetik ki a nap fáradalmait.˝

A nagy teljesítményű PC-k rendkívüli módon lecsökkentik felhasználóik számára a különféle digitális anyagok (zene, képek, filmek) kódolásához szükséges időt. A 3,2 GHz-en futó, HT-technológiát támogató Pentium 4 processzorra épülő számítógépek mintegy négyszer olyan gyorsan képesek egy perc digitális videoanyagot MPEG 4 formátumra konvertálni és ezzel párhuzamosan 26 perc zenét mp3 formátumban kódolni, mint – a három évvel ezelőtt csúcsmodellnek számító – 1 GHz-es Intel Pentium III processzort tartalmazó PC-k. Az otthoni felhasználók az új processzoros géppel a korábbi modellnél megszokott idő alig harmada alatt végrehajthatják fotószerkesztési feladataikat.

A HT-technológiát támogató, 3,2 GHz-es Pentium 4 processzorral működő, nagy teljesítményű PC-k üzleti multitasking-környezetekben biztosított rövidebb válaszideje és magasabb szintű produktivitása növeli a végfelhasználói elégedettséget. Az új processzorváltozatra épülő PC-k 1 GHz-es CPU-t tartalmazó elődeik teljesítményének több mint háromszorosát nyújtják a SYSmark 2002 és a hozzá hasonló ipari szabványos teljesítményteszteken. Tartalomkészítő alkalmazások (pl. Adobe AfterEffects és Discreet 3d StudioMax) futtatásakor az új processzorváltozatra épülő gépek teljesítménye több mint 3,4-szer múlja fel az 1 GHz-es processzorral működő PC-k teljesítményét.

A SPEC CPU 2000 benchmark szerint elért 1221-es SPECint_base2000 és 1252-es SPECfp_base2000 pontszám alapján a HT-technológiát támogató, 3,2 GHz-es Pentium 4 processzor nyújtja a világon legmagasabb teljesítményt a Microsoft Windows asztali gépek processzorainak szegmensében.

Az Intel hivatalos disztribútorain keresztül dobozos kiszerelésben is szállít 3,2 GHz-es max. frekvenciaszintű Intel Pentium 4 processzorokat rendszerintegrátorok számára. A 3,2 GHz-es Pentium 4 processzor ára – ezer darabra vetítve – 637 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés