Connect with us

Hirdetés

technokrata

Satellite: megújuló Toshiba notebook család

Laptop

Satellite: megújuló Toshiba notebook család

Az elmúlt napokban jelentette be a Toshiba új noteszgépeit, amelyek között asztali PC-ket is megszégyenítő teljesítményű, multimédiás alkalmazásokra optimalizált modellek is helyet kaptak.

A Satellite 1905-ös modell az asztali számítógépek erejével rendelkezik: 2 GHz-es Pentium 4-es processzor, 256 MB memória és 40 GB-nyi háttértár került bele. 15 colos, aktívmátrixos XGA kijelzője maximum 1024×768-as felbontásra képes, s ennek kihasználásáért egy 16 MB-nyi memóriával felszerelt ATI M6-P grafikus vezérlő felel.

Adatarchiválás és -bevitel céljából egy DVD/CD-RW meghajtót építettek bele, s a 10/100-as Ethernet csatoló illetve az 56 kbps-os modem gondoskodik a külvilággal való kapcsolattartásról.

A noteszgép előre telepített Windows XP Home Edition operációs rendszerrel a fenti kiépítettségben 1900 dollárért vásárolható meg.

Valamivel alacsonyabb, 1,7 GHz-es órajelen működik a Satellite 5105-ös modell mobil Pentium 4 processzora. Ezt a típust kifejezetten a multimédia rajongók számára tervezték, ennek köszönhetően fél gigabyte memóriát és egy 32 MB-nyi, 220 MHz-es DDR memóriával felszerelt GeForce 440 Go grafikus kártyát találunk a noteszgépben. Képernyője szintén 15 colos, ám 1400×1050 felbontásra is képes.

Merevlemezének mérete megegyezik a fent említett modellével (40 GB), s egy ugyanolyan DVD/CD-RW meghajtó kapott benne helyet, mint a Satellite most megújult 1905-ös sorozatában. A típus sajátságossága az infravörös távvezérlés, amellyel a hangerőt és a DVD/CD funkciókat lehet szabályozni.

Az otthoni Dolby audio rendszerekkel való együttműködésre külön porttal rendelkező Satellite 5105 10/100-as Ethernet csatolóval és 56 kbps-os modemmel 2300 dollárba kerül (ebben az árban szintén benne foglaltatik a Windows XP Home verziója).

Természetesen mindkét típust további kiegészítőkkel is fel lehet szerelni, a Toshiba weblapján több lehetőséget is kínál az egyedi igények kielégítésére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés