Connect with us

Hirdetés

technokrata

WMI: Patch Q306274

Laptop

WMI: Patch Q306274

Továbbra is problémás a Windows lekérdezhetősége és felügyelhetősége. A javítókód arra szolgál, hogy elkerülje a WMI belső lekérdezései során bekövetkezett hibákat.

Elvileg a WMI rendszerkomponenssel teljessé vált a Windows operációs rendszerek lekérdezhetősége és felügyelhetősége. Bár mindent el lehet érni API hívásokkal, mégsem voltak ilyen könnyen hozzáférhetőek a Windows funkciói.

A Windows Management Instrumentation (WMI) azonban egységes rendszerbe (COM objektummodellbe) foglalja az operációs rendszer összes tulajdonságát, adatát és metódusát – így a rendszergazdák számára számtalan lehetőséget biztosít a WMI ereje és részletgazdagsága.

Kiválóan alkalmazható olyan lekérdezések esetében, amely során megadott feltételek mentén szeretnénk elérni néhány objektumot. Például kilistázhatjuk az összes olyan felhasználói profilt, amelynél az ikonok távolsága nagyobb, mint 30 pixel, vagy egy bizonyos felhasználó által alkalmazott képernyővédő pontos nevét is megtudhatjuk.

Azonban a Windows Management Instrumentation egyik nagy hibája, hogy véletlenül érvénytelenítheti néhány eseményének belső regisztrációját lekérdezés során. Ezen probléma akkor fordul elő, ha az eseménylekérdezés bizonyos részeinek lekérdezése tovább tart, mint maga a teljes lekérdezés, és csupán a Windows 2000 Service Pack 2 (SP2) rendszereket érinti. A patch letölthető a kapcsolódó linken.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés