Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Mandrake Linux a láthatáron

Laptop

Újabb Mandrake Linux a láthatáron

A Mandrake Linux mind otthoni, mind irodai használatra tökéletes választás. Az irodai oldal mellé még a szerveroldal is kapcsolódik teljessé téve a felhasználási skálát.

Úgy tűnik, hogy az idei évben nagyon belehúztak a Mandrake fejlesztői, ugyanis január óta ez már a harmadik továbbfejlesztett verzió. A gyors javítások nemcsak a fejlesztőknek, hanem a felhasználóknak is köszönhető, ugyanis kimondottan kérik a felhasználókat, hogy közöljék tapasztalataikat, észrevételeiket. Ezzel a hozzáállással egy tökéletesebb operációsrendszer előállításához járuljanak hozzá, arról nem is beszélve, hogy a fejlesztés is gyorsabb és hatékonyabb.

Az idei évet a januári 8.2 Beta verzió nyitotta, majd ekkor találták ki ezt a fejlesztési üzletpolitikát. Ennek köszönhetően az azóta megjelent verziók egyre használhatóbbak. A februári hónapban már kidobták 11-én a béta2 verziót, majd ezt követte a jelenlegi legfrissebb beta3. Természetesen rengeteg bugot sikerült kiküszöbölni, de a fejlesztők belátják, hogy még mindig nem tökéletes, de a fejlődése rajtunk is múlik.

Félnünk viszont nem kell, ugyanis egy grafikus felületű (a Windows struktúrájához igencsak hasonlító), könnyen átlátható verzióról van már szó. Igen erős operációs rendszer, ami a legtöbb platformon: 32 bites (Intel Pentium®, AMD Athlon®, PowerPC®) és 64 bites processzorokhoz is alkalmazható. Tartalmaz számos (megszokott) varázslót, amivel testre szabhatjuk, mind a megjelenésbeli, mind a funkcionális paramétereket. Közel száz kiegészítő alkalmazás jár hozzá, amik külön csomagokban kategorizálva vannak. Természetesen a leghasználatosabb szöveg, táblázat, grafikai szerkesztőknek is jutott hely.

Aki komolyabb szinten is foglalkozik a lelkivilágával egy-egy ilyen oprendszernek, annak biztosan hasznára válik, hogy ez is teljesen nyílt forráskódú.

Mielőtt lecsapnánk rá, előtte egy regisztrációs adatlap kitöltésével be kell léphetünk a Mandrake Linux felhasználók Clubjába, igazolva ezzel, hogy mi hajlandóak vagyunk részt venni a tesztelésen. A tagsági díj nem mondható túl veretesnek, a standard körülbelül havi 1800 Ft. A program csak ezután válik letölthetővé!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés