Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Canon scanner

Laptop

Új Canon scanner

A Canon új síkágyas lapolvasót jelentett be, melyet elsősorban az otthoni felhasználóknak szán.

A Canon Canoscan D1250U2 típusjelű scanner 1200 dpi felbontással rendelkezik. Az otthoni felhasználóknak szánt lapolvasó megfelelő minőséget és kiváló színeket nyújt 1200×2400 dpi-s Hyper CCD-je segítségével. A CCD-ből érkező analóg értékeket színenként 12 bites kvantálással alakítja át digitális értékké, melyből pixelenként 48 bites belső színmélység adódik.

A típusjelből könnyen kitalhatjuk, hogy a scanner USB 2.0 csatolófelülettel illeszthető a számítógéphez, mely megfelelően gyors adatáramlást eredményez. Mivel az USB 2.0 lefelé kompatibilis az USB 1.1-gyel, ezért természetesen USB 1.1-es csatlakozással is használható, ilyenkor azonban csökken az átviteli sebesség.

A készülék három ”EZ” gomb található, melyekkel gyorsan és egyszerűen vezérelhető az eszköz. Egy-egy gomb szolgál a beolvasás indítására, a lapolvasóban található dokumentum másolására, illetve annak e-mail-ben való elküldésére. A ”Z-lid” felépítésének köszönhetően vastag könyvek is könnyedén scannelhetők.

A lapolvasó Multi-Photo móddal is rendelkezik, ami több fénykép egyidejű szkennelését és automatikus szétválasztását segíti elő. A további kiváló minőség elérésére beépítették a QARE (Quality Automatic Retouching and Enhancement) rendszert is, amely a port, piszkot illetve karcot távolítja el digitális úton a scannelt képről.

A Canon Canoscan D1250U2-höz a ScanGear CS-U, ScanGear Toolbox, ArcSoft PhotoStudio, ArcSoft PhotoBase és az OmniPage karakter-felismerő programját kapjuk. Az illesztőprogramot Windows 98/98 Se (USB 1.1-gyel) és Windows 2000/Me/XP (USB 1.1-gyel és 2.0-val egyaránt) operációs rendszerekhez készítette el a Canon.

Az új scanner ára egyelőre nem ismeretes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés