Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezeték nélküli gateway a Zoomtól

Laptop

Vezeték nélküli gateway a Zoomtól

Kusza kábelhalmok helyett rádióhullámok. Több területen is – például hangátvitel, beviteli eszközök, hálózatok – talán ez a jövő. A technológia elterjedését főleg a magasabb árak akadályozzák. Ez esetben azonban talán már azok sem…

A Zoom megkezdte a ZoomAir Model 4165 típusszámú, vezeték nélküli átjáró forgalmazását. A termék a SOHO (Small Office Home Office) kategóriába tartozik, tehát nem nagyvállalati felhasználásra szánták, ez az árán is meglátszik. Az eszköz feladata, hogy több gép számára lehetővé tegye, hogy azok egyszerre használják az internetet – legyen az DSL alapú, vagy modemes kapcsolat – valamint segítségével más egyéb erőforrások (megosztott állományok, nyomtatók) is használatba vehetők.

A ZoomAir Model 4165 rendelkezik tűzfal funkcióval, képes a WEP titkosítás használatára (a jelszavakhoz) és jár hozzá a Zoom saját, SmartStart nevű telepítő szoftvere is. A készülék maximum 253 felhasználó csatlakozását teszi lehetővé, továbbá támogatja a MAC address (a hálózati eszköz fizikai címe) szerinti szűrést, a csomagszűrést és a port átirányítást is, a számos egyéb funkció mellett.

A berendezés rendelkezik egy szélessávú Ethernet porttal, egy soros porttal az analóg, vagy ISDN modem számára, két 10/100 Ethernet porttal és egy párhuzamos porttal is, ez utóbbi segítségével akár nyomtató is csatlakoztatható hozzá.

A 30 dolláros engedmény után a ZoomAir Internet Gateway Model 4165 ára 199 dollár. Ez az ár igen kellemesnek mondható, de nem szabad elfelejteni, hogy vezeték nélküli hálózat létesítésekor nem kizárólag a központi egység szerepét betöltő berendezés szükséges, hanem különleges (vezeték nélküli) hálózati kártyák is kellenek, melyek ára általában jóval magasabb, mint vezetékes társaiké.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés