Connect with us

technokrata

Frissítve: 9 Samsung telefont tiltottak be az Apple miatt

Kütyük

Frissítve: 9 Samsung telefont tiltottak be az Apple miatt

Az Apple jelentős szabadalmi pert nyert.

Frissítés: A Samsung a hír megjelenése után elküldte nekünk a hivatalos állásfoglalását, ez a cikk végén olvasható! 

Az Apple végre elérte célját és a minap számos Samsung telefon forgalmazását tiltották be az Egyesül Államokban. A döntés a kaliforniai kerületi bíróságon született, ahol megállapították, hogy a koreai gyártó több Apple szabadalmat is megsértett, és az érintett készülékeket többé nem értékesíthetik az államokban. Az automatikus szövegjavítás, a slide to unclok és bizonyos szövegfelismerő funkciókat sértettek meg.

Az Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy Skyrocket, Galaxy S III és a Stratosphere eszközök forgalmazását tiltották be. Ezeket persze már egyébként sem árulták és a büntetést is kifizette már a Samsung. Fontos azonban, hogy a határozat a későbbi Apple – Samsung szabadalmi perekre lesz hatással, ahol az Apple már előnnyel indul majd.

 

A Samsung hivatalos állásfoglalása:

„Ezúton is szeretnénk biztosítani több millió hűséges vásárlónkat, hogy az összes zászlóshajó termékünk – amelyek közkedveltek és használatban vannak az amerikai felhasználók körében – továbbra is megvásárolható, ügyfélszolgálati támogatásuk pedig változatlanul rendelkezésre áll az Egyesült Államok területén.

Egyúttal csalódottságunkat is kifejezzük az egyes készülékeinket érintő, az Apple-nek kedvező bírói végzéssel kapcsolatban. Miközben a döntés az amerikai ügyfeleinket közvetlenül nem érinti, egy újabb példa az Apple azon gyakorlatára, amely során az igazságszolgáltatás rendszerével visszaélve hibás, rossz jogi precedenseket teremt, korlátozva a jövő generációinak lehetőségét a szabad fogyasztói döntésre.

A Samsung évtizedek óta jelentős forrásokat invesztál a mobilipar terén forradalminak számító innovációk fejlesztésére. A vállalat célja úttörő termékeinek széles választékát kínálni ügyfelei számára a jövőben is, ahogyan ezt a Samsung márkától eddig is megszokhatták és elvárják.”

Forrás: Bloomberg via OrigoSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd