Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Játékra fel!

A mai érintőkijelzőktől telített világban öröm látni tartozékokat, melyek a gombok szerelmeseinek készültek.

A gombok ideje még nem járt le! Ki ne emlékezne a méltán híres GameBoy-okra, vagy akár a Nintendo NES-re, vagy akár csak egy jó játékra a haverokkal egy PC előtt. Ám az idő repül, megjelentek az érintőkijelzős telefonok, konzolok jöttek-mentek, a technológiai fejlődés nem állt meg. Valahogy így gondolkodhattak az iCade tervező is amikor a kifejezetten iPhone és iPod Touch-hoz való adaptert kifejlesztették. Ezzel párhuzamosan a Shoryuken rajongói oldal írói versenyt hirdettek, melyen egy speciálisan a StarCraft 2-höz készült PC kontrollert kellett megtervezni.

Ha valakinek elnyerte a tetszését az iCade, de aggódik, hogy vajon az ő eszközéhez jó lesz-e, annak megnyugtatás lehet a hír, hogy iPhone 3G-től és a harmadik generációs iPod Touchtól kezdve kompatibilis bármely zsebben hordható i-termékkel. Funkciókban ne várjuk csodát tőle, ez nem az az eszköz, de azért nem kell szerénykednie. Támogatja a fekvő és álló módot, Bluetooth-on kommunikál az eszközökkel, és, két AA-s elem gondoskodik arról, hogy önellátó legyen, és ne a telefonunkat merítse (nem mintha nem merülnének eléggé) egy kiadós játék közben.

Ezzel szemben az „Ultimate Starcraft 2 Stick” használata közben nem kell aggódnunk ilyesféle dolgoktól, ugyanis a mérete miatt ezt csak otthon tudjuk kényelmesen használni. A Mauricio Romano által tervezett, a versenyen győztes koncepció tökéletes minden Starcraft fanatikusnak. Direkt úgy alakította ki, hogy csak a legszükségesebb gombokat tartalmazza- összesen 26-ot-, hogy a játékosnak ne kelljen felesleges dolgokkal bajlódnia. Az emberben ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy szép és jó, de ha egér kell hozzá, akkor már nem tökéletes az élmény. Szerencsére erre is gondolt a tervező, így egy hanyattegér teljesít szolgálatot a jobb oldalon. A megjelenésről egyelőre még nincs hír, pusztán koncepcióként létezik, kíváncsian várom, hogy lesz-e belőle valami.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés