Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen net a felhők felett

Kütyük

Ingyen net a felhők felett

Sőt, mobiltelefonjainkat sem kell majd többé kikapcsolni a repülőgépen.

A Lufthansa újraindította fedélzeti internet szolgáltatását, a FlyNet-et. A Panasonic Avionics Corporationnel és a Deutsche Telekommal együttműködve kínál szélessávú internetet utasainak a nemzetközi járatokon. A légitársaság a szolgáltatást először észak-amerikai útvonalakon vezeti be, majd 2011 végéig fokozatosan szinte valamennyi tengerentúli járaton elérhető lesz a fedélzeti internet. WLAN képességekkel bíró laptoppal/táblagéppel vagy okostelefonnal vehetik igénybe a lehetőséget az utasok. 2011 tavaszán a fedélzeti adatkommunikáció már GSM és GPRS szabványú telefonokkal is használható lesz, így az internet mellett az utasok telefonálhatnak, küldhetnek és fogadhatnak SMS-t, illetve adatkommunikációra is használhatják okostelefonjukat.

FlyNet
A böngésző megnyitása után automatikusan csatlakozhatnak a Lufthansa ingyenes FlyNet oldalára, ahol friss híreket találnak a gazdaság, a politika, a sport és a szórakozás területéről. A honlap segítségével csatlakozhatnak a Deutsche Telekom által biztosított internethez. A szolgáltató a honlapon feltűnteti a különböző számlázási és fizetési lehetőségeket, így akár hitelkártyával, akár roaming partner segítségével, vagy a Miles & More kártya pontjaival is lehet majd fizetni. Egy órányi online csatlakozás ára 10,95 euró, vagy 3 500 mérföld, míg a 24 órás csatlakozás ára 19,95 euró, vagy 7 000 mérföld. A 24 órás opcióval az utasok a Lufthansa valamennyi internetet biztosító gépén, így átszállás után is csatlakozhatnak a világhálóra, illetve leszállás után a Lufthansa lounge-okban is szörfölhetnek a neten. A bevezető időszak alatt a FlyNet-képes gépeken 2011. január 31-ig ingyenesen lehet használni a szolgáltatást.

Lufthansa_FlyNet

A Lufthansa indította el a világ első internetkapcsolattal ellátott menetrend szerinti járatát 2003. január 15-én. 2004 májusától 2006 év végéig a Lufthansa szolgáltatása rendkívüli népszerűségnek örvendett, ám a vállalat akkori szolgáltatója, a Connexion by Boeing megszűntette a szolgáltatást. 2006 év végéig a Lufthansa összesen 69 hosszútávú repülőgépe rendelkezett FlyNettel, így akkoriban a német légitársaságnak volt a világ legnagyobb internetképes flottája, amelynek internet-szolgáltatását havonta több mint 30 000 utas vette igénybe.

21. században a brit légitársaság
De nem csak a német közlekedési vállalat igyekszik alkalmazkodni korunk digitális igényeihez. A British Airways szintén most állt elő legújabb fejlesztésével, okostelefonokra fejlesztett alkalmazásaival. Az új szolgáltatás, amely iPhone-on, Blackberry-n és androidos készülékeken működik, már Budapesten is elérhető a légitársaság törzsutasai számára, akik beszállókártyájukat is letölthetik telefonjukra, így nem szükséges azt kinyomtatni, továbbá ellenőrizhetik klubtagsági adataikat, összes foglalásuk részleteit, illetve azt is nyomon követhetik, hány szabadjegyre váltható BA mérföldet gyűjtöttek már össze. A mobiltelefonról elérhető ba2go.com oldalon az utasok pedig már 24 órával az indulás előtt bejelentkezhetnek a járatra, pontos információt kaphatnak az indulási és érkezési időpontokról, nyomon követhetik a legfrissebb utazási híreket, illetve megtalálhatják a legfontosabb telefonszámokat is.

British Airways mobile apps

Az alkalmazás segítségével könnyedén hozzáférhetünk a British Airways Twitter oldalához és a ba.com weboldalhoz is. A brit légitársaság folyamatosan vezeti be új szolgáltatását azokon a repülőtereken, amelyek szerepelnek a vállalat útvonalhálózatában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés