Connect with us

technokrata

A mobil szolgáltatások jövője

Kütyük

A mobil szolgáltatások jövője

Pénteken rendezték meg a IV. Magyarországi MobilKonferenciát a Sanoma székházában, a mobilmarketing és a mobilbiztonság témakörében.

A rendezvényen olyan neves szakemberek mondták el véleményüket, mint Szabó D. Tamás médiaszakértő a Magyar Telekomtól, Bányai Tamás üzletfejlesztési igazgató a Vodafone-tól, vagy Peresztegi Zoltán a Google magyarországi igazgatója.

Két szekcióban két nagy témát érintettek a szakértői előadások: az új mobilszolgáltatások fejlődési irányait, és a mobiltelefonon keresztüli tranzakciós megoldásokat. A rendezvény nyitó szavait stílusosan mobiltelefon felvételről játszották vissza. Szabó György úr a Sanoma Budapest Zrt. vezérigazgatója mondta el véleményét a mobilmédia fejlődéséről. Ezt követően Szabó D. Tamás a Magyar Telekom Nyrt. szakértője tartott vitaindító és helyzetértékelő áttekintést a magyar piac sajátosságairól. A Vodafone Magyarország Zrt. képviseletében Bányai Tamás a kampányaik során sikeresen alkalmazott mobilalkalmazásokról beszélt. Az egyik legizgalmasabb előadásban a Google magyarországi igazgatója, Peresztegi Zoltán mutatta be a mobilra kifejlesztett szolgáltatásokat, mint például a Google Map, vagy a Google 411, és áttekintést adott a vállalat piaci szemléletéről.

A konferencián debütáltak a Sanoma mobil online termékei, melyeket Szépvölgyi Tamás mobilmédia lapigazgató ismertetette. A friss fejlesztésnek köszönhetően immár mobilon is olvashatók a legnépszerűbb weboldalak, mint például a Startlap, vagy a Nők Lapja Café.

Az MMA (Mobile Marketing Association) képviselőjeként Alexandra Deutsch a nemzetközi szervezet munkásságának jelentőségére világított rá, majd Dobó Mátyás a Blogter tartalomfejlesztési igazgatója a mobil szolgáltatások tervezésének új trendjeit ismertette. Centgráf Tamás pedig olyan konkrét szolgáltatásokat elemezett, melyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közreműködésével fejlesztettek magyarországi projekt csapatok.

A délután a mobil tranzakciók, a biztonság jegyében telt. Matjaz Rozman a Halcom – már mobilszolgáltatók által is alkalmazott – mobilfizetési megoldását mutatta be, amivel egyszerűen és gyorsan és nem utolsó sorban biztonságosan kivitelezhető a mobilfizetés. A Deloitte képviseletében Ralph van Uden a biztonságos mobil tranzakciókról, a mögöttük alkalmazott technikai megoldásokról adott áttekintést elemző szemmel, majd Vilmos András a SEMOPS projekt tapasztalatait tárta a hallgatók elé a mobil pénzügyi szolgáltatások vizsgálatával. A rendezvény záró előadását Gere Péter a Digitania üzletágvezetője tartotta, akitől az első magyar LBS alapú közösségépítő mobil oldalról levonható tanulságokat hallgathattuk meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák