Connect with us

Hirdetés

technokrata

1 hét múlva itt az első érintőkijelzős Nokia mobil

Kütyük

1 hét múlva itt az első érintőkijelzős Nokia mobil

Most már tényleg nem kell sokat várnunk a Nokia első érintőkijelzős mobiltelefonjára.

Jól értesült források szerint a Nokia október 2-án, vagyis jövő hét csütörtökön az Egyesült Királyságban jelenti majd be hivatalosan az első érintőkijelzős mobiltelefonját, ugyanazon a rendezvényen, ahol a Nokia Comes With Music projekt részleteire is fény fog derülni. Íme a készülék első gyári fotója (köszönet cseh kollégáinknak):

A mozgásszenzoros újdonság az előzetes információk szerint 115 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag, tömege pedig 109 gramm. Az S60 Taco 5 operációs rendszerű telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető.

Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 150 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus. A Carl Zeiss optikás fényképezőgép egyébként geotagging kompatibilis, videófelvevőként pedig maximum 640×480 pixeles felbontást és 30 fps sebességet képes nyújtani.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 ugyebár nem egy N-sorozatú masina, és nem is egy high-end kategóriás termék, ettől függetlenül GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi is található benne. Ezenkívül GPS-vevőt, Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a vadonatúj BL-5J akkumulátort kapott készülék. Jó hír, hogy az alapcsomagban többek közt egy 8 GB-os memóriakártya is helyet kap.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés