Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile Kapcsolat koncert: sztárok, Bluetooth őrület, Walkman mobilok

Kütyük

T-Mobile Kapcsolat koncert: sztárok, Bluetooth őrület, Walkman mobilok

Ismét ingyenes T-Mobile Kapcsolat koncert Santanaval, Back II Blackkel és különböző mobil tartalmakkal.

Június 28-án 12. alkalommal a megszokott helyszínen, az ´56-osok terén rendezik meg a T-Mobile Kapcsolat koncertet, melynek főszereplője Santana, az előzenekar pedig a Back II Black lesz. A több órás színvonalas zenei program a T-Mobile-nak és a támogatóknak köszönhetően idén is ingyenes lesz. A t-zones WAP-portálról Santana valósághű zeneszámai mobilra is letölthetők, az első 20.000 letöltő számára ingyenesen.

Az ´56-osok terén felállított, a tavalyi évhez hasonlóan a Városligeti fasor magasságában felépülő színpad a Műcsarnok és a Hősök tere felől lesz látható. A 28-án 18 órakor kezdődő, Európa egyik legnagyobb zenei eseményén a várhatóan több százezer ember szórakozását egészen a Szépművészeti Múzeumig CD minőségű hangot biztosító hangszórók és hatalmas kivetítők garantálják.

Az este főszereplője Santana a Back II Blacket követően fél nyolckor lép a színpadra. Santana Carlos Humberto Santana de Barragan rendkívül alacsony sorból emelkedett ki. 1947-ben egy virtuóz mariachi hegedűs fiaként született Mexikóban. Az ott fogható amerikai rádióadásokat hallgatva John Lee Hooker, T. Bone Walker, és B.B. King bűvkörébe kerülve a gitárhős-triumvirátus olyan stílust alakított ki, amely elmosta a határokat a blues és a jazz között.

Az együttes karrierjének egyik végén a Santana, Abraxas és a Santana III lemezeket találjuk, az idővonal másik végén – három évtizeddel később – pedig ott van a Supernatural, a Shaman és az All That I Am. A Santana újra és újra kivívta helyét a Top 40 singles ranglistán, bár az együttes mindig az úgynevezett ˝albumorientált rock˝ műfajban jeleskedett, annak is a legmagasabb szintű, legkifinomultabb válfajában. A blues, soul, hard rock, el ritmo Latino, Afro-Cuban, gypsy, jazz, és folk zenék fúziója semmilyen módon nem kategorizálható, ami Carlos Santana vezetésének az érdeme. Az együttes dalai még az egy számra jutó négyperces korlát keretei között sem veszítenek semmit titokzatos és rabul ejtő hangulatukból. A ˝világszínpadon˝ eltöltött több mint 40 után Carlos Santana karrierje most új csúcspontjához érkezett, életerősebb és átütőbb – egyben nagyobb figyelmet kap a rádióban, a televízióban és az Interneten – mint korábban bármikor.

Santana életművének meghatározó eleme a társadalmi és humanitárius ügyek szolgálata. Carlos és felesége, Deborah Santana 1998-ban hozták létre a Milagro Alapítványt, amely a mai napig mint 2 millió dollár támogatást osztott szét, olyan szervezeteket támogat, amelyek hátrányos helyzetű gyermekek jólétét és fejlődését segítik elő az egészségügy, az oktatás és a művészetek területén. Carlos tevékeny résztvevője az AIDS-járvány elleni küzdelemnek Dél-Afrikában, az ANSA-val (Művészek az Új Dél-Afrikáért) együttműködésben. A Carlos és Deborah a Santana 2003-as amerikai előadókörútjának teljes bevételét ennek az ügynek a támogatására fordították.

28-án este elsőként a Back II Black, 12 éve Magyarország vezető Funky-Pop zenekara szórakoztatja a T-Mobile Kapcsolat koncertre érkezőket. Az együttes zenéjében kiválóan ötvözi a funky, a latin és az afro zene, valamint a jazz motívumait. A Back II Black évi 100-130 fellépéssel Magyarország egyig legerősebb és legintenzívebb előadásmódú koncertzenekara. Az együttes tagjai számos élvonalbeli produkció albumain és koncertműsorában vesznek részt vendégzenészként. Félig afrikai származású énekesük érdekes és hiteles színfoltja a magyar könnyűzenei életnek, nevéhez számos musical és színházi darab fűződik. Az együttes eddigi pályafutása alatt 6 albumot, 15 maxi lemezt és egy dupla CD/DVD koncertlemezt jelentetett meg. Számtalan szakmai, filmzenei és közönségdíj birtokosai.

Az idei T-Mobile Kapcsolat koncerten újdonság, hogy június 28-án az ´56-osok terén a bekapcsolt Bluetooth-os készülékekre hasznos és érdekes információkat tölthetnek le az eseményre ellátogatók. Emellett Santana valósághű zeneszámai – például az Europa, az Into the night, a Maria, Maria – a t-zones WAP-portálról az első 20.000 letöltő számára ingyenesek.

A főtámogató Sony Ericsson évek óta a zene elkötelezettje. A mobiltelefon gyártó számtalan bizonyítékát adta támogatásának, mellyel a felhasználókat közelebb viszi a világ legnépszerűbb és legkedveltebb zenész sztárjaihoz. A Sony Ericsson Walkman telefonok kiváló hangminősége, egyszerű kezelhetősége és a beépített Memory Stick Micro memóriakártya lehetővé teszik, hogy a felhasználó a mobilját bárhol, bármikor MP3-lejátszóként használja, és több száz zeneszámot vigyen magával.

A Sony Ericsson a nyár folyamán különleges élményekkel kívánja megörvendeztetni a zene lelkes híveit. Első ízben 2008 júniusában a T-Mobile Kapcsolat koncertet támogatva közreműködik Santana budapesti fellépésében, július 22-én pedig a Grammy-díjas Lenny Kravitz lép fel a mobiltelefon gyártó jóvoltából a Budapest Sportarénában. A Sony Ericsson a koncert élvezetén túl további emlékezetes pillanatokat szerez néhány szerencsés rajongónak, akik személyesen is találkozhatnak a zenésszel.

A Sony Ericsson nemcsak a nyári koncertek támogatásával, hanem az új Walkman telefonjain is a zenét helyezi előtérbe a Walkman On Top kialakítás révén, melynek segítségével a felhasználó könnyen hozzáfér a zenelejátszó funkciókhoz a telefon lezárt, összecsukott állapotában is.

A mobilkészülékekben található alkalmazások köre is egyre bővül, ezért napjainkban a gyártó rengeteg megoldást kínál a zene adta lehetőségek kiaknázására: ilyen például a Track ID szolgáltatás, melynek segítségével a telefon egyetlen gombnyomással felismeri az éppen hallható számot, úgy, hogy felvesz belőle egy részt és pár másodperc alatt megadja az előadó nevét és a szám címét is. A következő lépésben le is lehet tölteni a dalt. A SensMe funkcióval pedig lehetősége van a felhasználónak arra, hogy hangulatához illő zenét válasszon: lejátszási listát készítsen belőlük, vagy egyszerűen csak meghallgassa egy-egy kedvenc számát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés