Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung G600: 5 megapixeles csúcsmobil – hivatalosan

Kütyük

Samsung G600: 5 megapixeles csúcsmobil – hivatalosan

A Samsung hivatalosan is bejelentette vadonatúj kamerás mobilját.

A keresztségben Samsung SGH-G600 nevet kapott újdonság hátlapjában egy 5 megapixeles (2.592×1.944 képpont) felbontású képszenzorra épülő digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókusz funkcióval, illetve elektronikus képstabilizátorral garantálja, hogy a fotók kellően élesek legyenek.

Az elkészült fényképek és az egyelőre ismeretlen felbontású videók egyrészt a belső memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett microSD (TransFlash) memóriakártyákon tárolhatók el. A 2,3 colos képátlójú TFT kijelző QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A nemrégiben az amerikai FCC által is bevizsgált Samsung G600 részletes specifikációi egyelőre ismeretlenek, azt azonban tudni lehet, hogy a telefon USB 2.0, illetve Bluetooth 2.0 technológia révén is képes kommunikálni a külvilággal, ezenkívül pedig még egy RDS funkciós sztereó FM rádió is helyet kapott a készülékben.

A 14,9 milliméter vastag Samsung G600 várhatóan szeptemberben jelenik majd meg a piacon, még pedig 500 eurós, vagyis mintegy 125 ezer forintos áron.

Fontos megjegyezni, hogy mivel a Samsung G600 GSM szabványú, minden további nélkül használható lesz hazánkban, eltérően a Samsung azon korábbi, nagyfelbontású kamerás mobiljaitól, melyek CDMA szabványúak. Mondanom sem kell, hogy a távol-keleti országokban már régóta nem az 5 megapixel jelenti a felbontásbeli maximumot: a Samsung SCH-B600-as készülékben egy 10 megapixeles képérzékelő teljesít szolgálatot. Ez utóbbi telefon egyébként még háromszoros optikai zoommal is rendelkezik.

Aki ma hazánkban igazán nagy felbontású mobiltelefont szeretne vásárolni, annak érdemes néhány pillantást vetnie az 5 megapixeles felbontású, Carl Zeiss optikás Nokia N95-re (CMOS), illetve a hasonló felbontással büszkélkedő LG KG920-ra (CCD), melyek tesztjei a lentebbi linkeken érhetők el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés