Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N93i: buktuk a folyamatos autofókuszt

Kütyük

Nokia N93i: buktuk a folyamatos autofókuszt

Most már teljesen biztos…

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Nokia N93-hoz képest az Nokia N93i egyik legfontosabb újdonsága a videózás közbeni folyamatos autofókusz funkció, melynek értelemszerűen az az előnye, hogy videófelvételeink minden körülmények között jól fókuszáltak és élesek lesznek. Némi hátrány, hogy a folyamatosan dolgozó fókusz mechanika nem teljesen hangtalan, és ez bizony sajnos a felvételeken is hallható.

Néhány nappal később a híradások viszont már arról szóltak, hogy a folyamatos autofókusz funkció csak az N93i prototípusokban érhető el, ugyanis a gyártó letiltja azt a kereskedelmi forgalomba kerülő modellek esetében. Hogy miért? Vélhetően az általa okozott nem csekély zaj miatt. Kár érte!

Utánajártunk a dolgoknak és megkérdeztük az üggyel kapcsolatban a Nokia hazai képviseletét. Kiderült, hogy sajnos igazak a pletykák, vagyis, hogy a végleges Nokia N93i-ben már nincs benne a folyamatos autofókusz, ami egyébként a prototípusok menüjében a képstabilizátor mellett aktiválható. Ha minden igaz, néhány napon belül megérkezik szerkesztőségünkbe az első N93i tesztkészülék és akkor minden részletre fény fog derülni…

Nokia N93i
A januári CES 2007 szakkiállítás keretein belül debütált Nokia N93i egyrészt módosított külsőt kapott, másrészt pedig a belső tartalmát is némileg továbbfejlesztették.

A tavaly érkezett Nokia N93 korántsem tartozik a kis méretű és ultra-könnyű készülékek közé és nincs ez másképp a vadonatúj Nokia N93i esetében sem, azonban pozitívum, hogy legalább némileg kisebb és könnyebb lett az új jövevény. Míg az eredeti Nokia N93 118×55,5×28 milliméteres méretekkel rendelkezett, addig a Nokia N93i már ˝csak˝ 108 milliméter hosszú, 58 milliméter széles és 25 milliméter vastag. A készülék ezenkívül némi fogyókúrán is átesett, melynek eredménye, hogy 188 grammos tömege 163 grammra mérséklődött.

A készülékben egy 2,4 colos képátlójú, 320×240 pixeles TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak. A külső OLED panel 65 ezer színű és 128×36 képpontos felbontású. A kamera fontosabb specifikáció közé tartozik a 3,2 megapixeles (2.048×1.526 képpont) felbontás, a Carl Zeiss lencse, a háromszoros optikai zoom és a VGA (640×480 pixel) videórögzítés.

A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből a TV-kimenet sem hiányzik.

Az 1 GB-os miniSD memóriakártyával szállított, tükröződő fedlapú Nokia N93i kezdőára 600 euró körül fog alakulni – a forgalmazás várhatóan még ebben a negyedévben megkezdődik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés