Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Nokia kommunikátor – hivatalosan is megérkezett!

Kütyük

Az új Nokia kommunikátor – hivatalosan is megérkezett!

Elérkezett a nap és az óra, hogy a Nokia végre bejelentse vadonatúj kommunikátorát.

Ahogy az várható volt, a finn gyártó a ma kezdődött 3GSM Világ Kongresszus keretein belül lebbentette fel a fátylat a Nokia 9500 örökébe lépő új okosságáról, mely a keresztségben a Nokia E90 nevet kapta. A sokak által várva várt masina egész pontosan 210 grammot nyom a mérlegen, csukott helyzetben pedig 132 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 20 milliméter vastag.

A belül elhelyezett, ˝szélesvásznú˝ fő display 4 colos átmérőn nem kevesebb mint 800×352 képpontot, illetve 16 millió színárnyalatot vonultat fel, az LCD két oldalán pedig két-két funkciógomb kapott helyet. Az LCD mellett ezenkívül egy kiegészítő, elsősorban videóhíváshoz szánt kamera is fellelhető, de ami ennél talán sokkalta érdekesebb, hogy a Nokia E90 fő digitális fényképezőgép moduljában egy 3,2 megapixeles képszenzor teljesít szolgálatot.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára, illetve immár az S60 platformra épülő új Nokia kommunikátornak abszolút semmi szégyenkeznivalója sincs wireless téren, hiszen a készülék EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi hálózatokban egyaránt használható. Sőt, az E90-be ezenkívül még egy integrált GPS-vevő is került!

Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 és IrDA vezeték nélküli adatátvitel, a miniUSB csatlakozóaljzat, a sztereó FM rádió, valamint a 3,5 milliméteres szabványos audiocsatlakozó. A kereskedelmi forgalomban előreláthatólag valamikor az idei esztendő harmadik negyedévében debütáló Nokia E90 ára várhatóan 200-220 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés