Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N77: TV-vevős vadiúj okostelefon

Kütyük

Nokia N77: TV-vevős vadiúj okostelefon

A Nokia az E sorozat mellett az N sorozatot is megújította.

A piacvezető gyártó a Barcelonában megrendezett 3GSM Világ Kongresszuson jelentette be legfrissebb N sorozatú, vagyis multimédiára kihegyezett okostelefonját. A hagyományos kialakítással rendelkező Nokia N77 külsőleg leginkább a tavaly debütált Nokia N73-ra emlékeztet.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia N77 természetesen nem csak GPRS, hanem EDGE, illetve UMTS hálózatokban is használható, ellenben a villámgyors HSDPA technológia kimaradt belőle. A 2 megapixeles CMOS érzékelőre épülő digitális fényképezőgép segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos felvételek készíthetők.

A 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző több mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. Az alaphelyzetben függőleges orientációjú display vízszintes üzemmódban is használható: ez elsősorban akkor ideális, amikor digitális televíziós adásokat nézünk a telefonon. Hogy pontosan milyen adásokat? Természetesen DVB-H szabványnak megfelelőket!

Szólnunk kell még többek közt a memóriakártyákkal akár 2 GB-ra bővíthető memóriáról, a fejlett zenelejátszó (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA) alkalmazásról, a Visual Radio kompatibilis sztereó FM rádióról, valamint a Bluetooth 2.0 támogatásról.

A Symbian operációs rendszerre és S60 3rd Edition platformra épülő Nokia N77 várhatóan 2007 második negyedévében debütál majd a kereskedések polcain, ára pedig 370 euró, vagyis mintegy 95 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés