Connect with us

technokrata

WiMAX a jövő notebookjaiban

Kütyük

WiMAX a jövő notebookjaiban

A következő lépés az integrált WiMAX-Wi-Fi technológia felé.

Az Intel bemutatta az első mobil WiMAX baseband chipjét. A vállalat már korábban bemutatott egychipes többsávos WiMAX/Wi-Fi rádiójával együtt egy komplett chipkészletet, amely az Intel WiMAX Connection 2300 része. Sean Maloney, a vállalat értékesítésért és marketingért felelős alelnöke az Intel Centrino Duo mobil technológiáján alapuló laptopján, mobil WiMAX IEEE 802.16e-2005), Wi-Fi (IEEE 802.11n), és nagysebességű downlink csomag által nyújtott (HSDPA) 3G kapcsolattal sikeresen mutatta be, hogy szélessávú sebességgel hogyan fér hozzá az Internethez – minderre a 3G világkongresszuson és vásáron került sor, Hong Kongban. A demonstráció jól illusztrálta, hogy más, ugyanazon a rendszeren futó vezetéknélküli technológiák zavarása nélkül használható a technológia.

Az Intel WiMAX Connection 2300 bemutatása egy lépéssel közelebb hozza az Intelt egy olyan integrált vezetéknélküli rendszer megteremtéséhez, amely segíteni fogja a WiMAX elterjedését azáltal, hogy kis méretének köszönhetően helyet takarít meg az egyébként is kis méretű mobil készülékekben. Ahogy a laptopok egyre kisebbek lesznek, egyre kisebb hely jut bennük az új technológiai megoldásokra is. Ez a fajta integráció lehetővé teszi a mindenhol elérhető kapcsolatot azon ultrahordozható PC-k, szórakoztató elektronikai és mobileszközök számára, amelyekben a kártyák és egyéb kiegészítő alkatrészek számára korlátozott hely áll rendelkezésre.

A szabványokon alapuló Wi-Fi és WiMAX globális frekvenciatámogatásával, skálázható csatorna sávszélességével és nagyteljesítményű antennáival az Intel WiMAX Connection 2300 elősegíti a mobil kommunikációt és a nagyméretű tartalmak elérését bárhol a világon. Elsőként az Intel épített többcsatornás bemenetet és kimenetet (MIMO) egy alapsávú chipbe, ezáltal növelve a jel és az átvitel minőségét a vezetéknélküli megoldásokon.

Ez az alapsávú chip ugyanazt a szoftvert használja az Intel WiMAX és Wi-Fi megoldásainak esetében, így biztosítja az egységes irányítást. A vezetéknélküli irányítás elősegíti a könnyű konfigurációt és lehetővé teszi, hogy a felhasználó aktiváljon szolgáltatásokat. Ez a megoldás a hagyományos szolgáltató-alapú üzleti modellt egy tisztán a vásárló igényei által meghatározott modell irányába mozdítja a mobil eszközök piacán. Az alapsávú chip emellett kevesebb energiát használ fel, így növelve az akkumulátor élettartamát, és kevésbé melegszik, ezáltal kisebb és vékonyabb eszközök születhetnek a segítségével.

A kezdeti Intel WiMAX Connection 2300 chipset tervezésének befejeztével az Intel a termék engedélyeztetésére és tesztelésére fordítja a figyelmet, hogy mind a kártyából, mind a modulból elkészülhessenek a mintadarabok 2007 végére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle