Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kattintson – 1 millió dollárt nyerhet!

Kütyük

Kattintson – 1 millió dollárt nyerhet!

Újra indul a pixelhirdetés, ezúttal játékos köntösbe bújtatva.

Januárban írtunk Alex Tew esetéről: a huszonéves brit diák pénzszűkében volt, így nem tudta finanszírozni tanulmányait. Iskoláját azonban nem akarta otthagyni, ezért kitalálta a Million Dollar Homepage-et – a site minden egyes pixelét (darabonként egy dollárért) eladta hirdetők számára, és ebből a kvázi értéktelen felületből tett szert egymillió dollárra. A dolog bejött, persze ehhez szükség volt az újdonságra ráharapó média segítségére is.

Habár egyetemi képzésére nem maradt idő a millió dolláros weboldal népszerűsítése közben, Tew nem bánta meg, hogy belevágott projektjébe. Az ötletet most továbbfejlesztve újabb 1 millióra pályázik – ezúttal azonban van egy kis csavar a dologban. A brit fiatal ugyanis nemcsak magából, hanem valaki másból is milliomost szeretne csinálni – ha a millió dolláros website-on valaki kattint, akkor (nagy szerencsével) akár egy millióval lehet gazdagabb.

Pixelotto.com oldalán játszani lehet: mindenki, aki regisztrál, és tíz hirdetésre rákattint, részt vesz egy sorsoláson. Mihelyst elkelt az összes pixel – Tew feltételezése szerint erre a következő két hónapon belül sor fog kerülni -, egy regisztrált látogató kisorsolásra kerül, és így nyer egymillió dollárt. Ezt a pénzt a hirdetők „dobják össze”: a brit fiatalember ugyanis most pixelenként 2 dollárért árulja a reklámfelületet. Mégpedig nem is rossz hatékonysággal, hiszen alig pár napja kezdett bele a Pixelotto.com üzemeltetésébe, és máris több mint 124 ezer dollár értékben tudott hirdetési felületet eladni. A legnagyobb területet a Lastminute.com vásárolta, mintegy 20 ezer dollárért.

Tew szerint ezt az ötletét is le fogják utánozni mások, ahogy a korábbi elképzelésnek is számos követője akadt. Ahogy azonban korábban, úgy most sem valószínű, hogy bárki másnak befutna az ötlet – ez tipikusan egy olyan idea, amit csak egyszer lehet sikeressé tenni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés