Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az eMagyarország kamion a Sziget 2005 sajtókamionja

Kütyük

Az eMagyarország kamion a Sziget 2005 sajtókamionja

Idén nyáron az ország valamennyi régiójába eljutó eMagyarország Roadshow-n népszerűsítette az eMagyarország pontokat és a szélessávú internetezést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A roadshow utolsó állomása a budapesti Sziget 2005, ahol az eMagyarország kamion sajtóközpontként működik.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Sziget 2005 támogatójaként a rendezvényre kilátogató újságírók részére sajtóközpontként üzemelteti az eMagyarország kamiont. Augusztus 7-17. között a sajtó képviselői 10.00 és 22.00 óra között használhatják a számítógépekkel és multimédiás eszközökkel felszerelt, látássérültek számára speciális szoftverekkel ellátott, valamint – a Közháló program révén – szélessávú internetkapcsolattal rendelkező kamiont. A belépéshez sajtóakkreditáció szükséges.

A Sziget 2005 sajtókamionjának két számítógépén ingyenes internetes telefonálást is biztosítunk a NeoPhoneX NEtTelefon segítségével.

A kamion a Roadshow során összesen 13 (2 budapesti és 11 vidéki) helyszínt keresett fel, lefedve az ország egész területét, lehetőséget kínálva az ország valamennyi régiójában élők számára a szélessávú internetezés kipróbálására.

Három hónapon át tartó online kvíz

A rendezvénysorozatot a virtuális térben kiegészítve, az eMagyarország pontok nyitólapján, az eMagyarország portálon a Magyar Turizmus Rt. közreműködésével készített online kvízjáték indult 2005. május 31-én. A hivatalos oldalt felkeresők játékos formában sajátíthatják el az internetezéshez szükséges alapismereteket és ismerkedhetnek meg a szélessávú internet kínálta lehetőségekkel.

A játék lényege, hogy az eMagyarország Roadshow ideje alatt az internet különböző szegleteiben képeket rejtünk el (mozaik-darabkákat), melyeket a játékban résztvevőknek össze kell gyűjteniük. A mozaikok lehetnek elrejtve web-oldalakon, érkezhetnek e-mailben, vagy gyorsüzenet-küldő alkalmazásokon keresztül, ingyenes online játékokba csempészve, esetleg szöveges állományból kell őket megadott módszer szerint képpé varázsolni. Az egy-egy mini-játék megoldásával összegyűjthető kis képek az alkalmazásnak köszönhetően a játék végére egy nagy képet alkotnak majd. A játék résztvevői között az eMagyarország Roadshow partnercégei által felkínált értékes nyereményeket – személyi számítógépet egyéves szélessávú internetelőfizetéssel, mobiltelefont – sorsolunk ki minden régióban, melyeket a nyertesek szeptemberben egy nagyszabású díjátadón vehetnek át.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés