Connect with us

technokrata

Az eMagyarország kamion a Sziget 2005 sajtókamionja

Kütyük

Az eMagyarország kamion a Sziget 2005 sajtókamionja

Idén nyáron az ország valamennyi régiójába eljutó eMagyarország Roadshow-n népszerűsítette az eMagyarország pontokat és a szélessávú internetezést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A roadshow utolsó állomása a budapesti Sziget 2005, ahol az eMagyarország kamion sajtóközpontként működik.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Sziget 2005 támogatójaként a rendezvényre kilátogató újságírók részére sajtóközpontként üzemelteti az eMagyarország kamiont. Augusztus 7-17. között a sajtó képviselői 10.00 és 22.00 óra között használhatják a számítógépekkel és multimédiás eszközökkel felszerelt, látássérültek számára speciális szoftverekkel ellátott, valamint – a Közháló program révén – szélessávú internetkapcsolattal rendelkező kamiont. A belépéshez sajtóakkreditáció szükséges.

A Sziget 2005 sajtókamionjának két számítógépén ingyenes internetes telefonálást is biztosítunk a NeoPhoneX NEtTelefon segítségével.

A kamion a Roadshow során összesen 13 (2 budapesti és 11 vidéki) helyszínt keresett fel, lefedve az ország egész területét, lehetőséget kínálva az ország valamennyi régiójában élők számára a szélessávú internetezés kipróbálására.

Három hónapon át tartó online kvíz

A rendezvénysorozatot a virtuális térben kiegészítve, az eMagyarország pontok nyitólapján, az eMagyarország portálon a Magyar Turizmus Rt. közreműködésével készített online kvízjáték indult 2005. május 31-én. A hivatalos oldalt felkeresők játékos formában sajátíthatják el az internetezéshez szükséges alapismereteket és ismerkedhetnek meg a szélessávú internet kínálta lehetőségekkel.

A játék lényege, hogy az eMagyarország Roadshow ideje alatt az internet különböző szegleteiben képeket rejtünk el (mozaik-darabkákat), melyeket a játékban résztvevőknek össze kell gyűjteniük. A mozaikok lehetnek elrejtve web-oldalakon, érkezhetnek e-mailben, vagy gyorsüzenet-küldő alkalmazásokon keresztül, ingyenes online játékokba csempészve, esetleg szöveges állományból kell őket megadott módszer szerint képpé varázsolni. Az egy-egy mini-játék megoldásával összegyűjthető kis képek az alkalmazásnak köszönhetően a játék végére egy nagy képet alkotnak majd. A játék résztvevői között az eMagyarország Roadshow partnercégei által felkínált értékes nyereményeket – személyi számítógépet egyéves szélessávú internetelőfizetéssel, mobiltelefont – sorsolunk ki minden régióban, melyeket a nyertesek szeptemberben egy nagyszabású díjátadón vehetnek át.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd