Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az N-Gage rivális Gizmodo meghódítja Európát

Kütyük

Az N-Gage rivális Gizmodo meghódítja Európát

A kiváló adottságokkal rendelkező legújabb mobil játékgép, a Gizmodo szépen lassan egyre több országot meghódít magának.

A készülék idén márciusban elsőként az Egyesült Királyságban jelent meg, és amennyiben minden jól megy, néhány héten belül már Németországban is megvásárolható lesz. Azzal kapcsolatban egyelőre sajnos nincsenek információink, hogy hazánkban mikor debütál majd a 329 eurós, vagyis mintegy 81 ezer forintos ajánlott árú Gizmodo.


2005 végére már közel kilencven darab Gizmodo játékprogram lesz jelen a kereskedelmi forgalomban, tehát az új platform egyáltalán nem fog játékhiányban szenvedni. A Gizmodóra fejlesztő cégek között találjuk többek közt a Microsoft Games Studios-t, az SCI-t, a Disney BuenaVista Games-t, illetve a Team 17-et. A sikervárományos játékok közül említést érdemel többek közt a Richard Burns Rally, a Carmageddon, az Age of Empire, valamint a Mech Assault.

A 140 gramm tömegű Gizmodo egy igazi multifunkciós készülék, hiszen segítségével nem csak telefonálni (GSM 900/1800/1900 MHz), hanem többek közt játszani, zenét hallgatni, filmeket nézni, fényképezni és üzeneteket (SMS, EMS, MMS) küldeni is lehet, és akkor a fejlett GPS helymeghatározó szolgáltatásokról nem is beszéltünk.

A képmegjelenítésről egyrészt egy 2,8 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú, 240×320 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelző, másrészt pedig egy Nvidia-féle GoForce 3D 4500-as grafikus processzor gondoskodik. Utóbbi chip többek közt Direct 3D Mobile, OpenGL-ED, MPEG-4 és H.263 gyorsítást valósít meg, tehát nem kell attól félni, hogy a lejátszás egy pillanatra is megakad. A Windows CE-t futtató kis masina lelke egyébiránt nem más, mint egy 400 MHz-es órajelű ARM9 processzor. A film- és zenelejátszásról a Windows Media Player 9 gondoskodik, a memóriabővítés pedig hagyományos SD (Secure Digital) kártyák révén könnyedén kivitelezhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés