Connect with us

Hirdetés

technokrata

Skype féle ingyenes telefonálás: célkeresztben a Wi-Fi képes okostelefonok

Kütyük

Skype féle ingyenes telefonálás: célkeresztben a Wi-Fi képes okostelefonok

Az Interneten keresztüli ingyenes telefonálást lehetővé tevő Skype hamarosan már Wi-Fi képes mobiltelefonok segítségével is használható lesz.

Niklas Zennstrom, a bárki által ingyenesen letölthető VoIP kliens szoftvert fejlesztő vállalat alapítója és egyben elnök-vezérigazgatója egy a napokban Torontóban megrendezett szakmai konferencián azt nyilatkozta, hogy a Skype jövőjében fontos szerepet játszik majd a mobiltelefónia, illetve a Wi-Fi.

Zennstrom elmondta, hogy a Skype egy olyan, új VoIP kliens kifejlesztésén dolgozik, mely Symbian, Windows Mobile, illetve Linux operációs rendszerrel ellátott, Wi-Fi kompatibilis okostelefonokon egyaránt futtatható lesz. ˝A felhasználók vélhetően igen csak hasznosnak találják majd a Skype mobil készülékekre szánt új változatait˝ – nyilatkozta emberünk, majd hozzátette, hogy a Skype-ot jelenleg már több mint 35 millióan használják világszerte, és naponta mintegy 155 ezren töltik le a szoftvert.

A Wi-Fi egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend – egyelőre elsősorban a vállalati professzionális felhasználók körében. Ezen felhasználók olyan újgenerációs mobiltelefonokat szeretnének használni, melyek segítségével épületen belül Wi-Fi-n keresztül, útközben pedig hagyományos mobil hálózatokon keresztül lehet telefonálni, illetve akár Internetezni. A Wi-Fi képes új mobilok azonban egyelőre drágák, illetve a fejlesztők számára komoly kihívást jelent a telefonhívások egyik hálózatból a másikba történő zökkenőmentesen átadása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés