Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux szoftveres, érintőkijelzős zenemobil újdonság a Motorolától

Kütyük

Linux szoftveres, érintőkijelzős zenemobil újdonság a Motorolától

A Motorola a napokban Miamiban megrendezett, M3 Summit (Miami Music Multimedia) nevezetű rendezvényen jelentette be legújabb zenemobilját, a nyílt forrású operációs rendszerre épülő Motorola E680i-t.


Az amerikai vállalat most debütált háromsávos (GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz) újdonsága egy kéziszámítógép jellegű okostelefon, mely elsősorban nagyméretű kijelzőjéről, illetve fejlett zenelejátszási képességeiről ismerszik meg.

A 19 grammos akkumulátorral (3-6 óra beszélgetési, illetve 110-180 óra készenléti idő) együtt 133 gramm össztömegű, belső antennás Motorola E680i-ban egy 240×320 pixeles felbontású, érintésérzékeny TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A számítási feladatok végrehajtásáról egy 312 MHz-es működési frekvenciájú Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor gondoskodik, a készülék 50 MB-os memóriája pedig SD (Secure Digital), illetve MMC (MultiMediaCard) memóriakártyák segítségével akár 2 GB-ra is bővíthető.

A Bluetooth és USB 1.1 interfészekkel felvértezett, Linux operációs rendszerű Motorola E680i-ban sajnos csak egy VGA, azaz 640×480 pixeles felbontású digitális fényképezőgép kapott helyet, ez viszont legalább már MPEG-4 formátumú videóanyagokat is képes felvenni. A sztereó FM rádiós telefon minden további nélkül képes az MP3, WMA, RealAudio, MIDI, WAV, AAC és AMR állományok lejátszására, a kiváló hangminőség és a 3D-s hangzás érdekében pedig egy helyett két hangszóró került a készülékbe.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés