Connect with us

Hirdetés

technokrata

A lopott mobiltelefon bosszút áll és lebuktatja a tolvajt

Kütyük

A lopott mobiltelefon bosszút áll és lebuktatja a tolvajt

Egy okos kis programnak köszönhetően a jövőben már lesz némi esélyünk arra, hogy beazonosítsuk ellopott mobiltelefonunk új gazdáját.


Egy holland fejlesztőcég elkészített egy kis méretű, Internetről letölthető mobil alkalmazást, mely teljesen automatikusan rövid szöveges üzenetet küld egy előre meghatározott számra, amint valaki kicseréli a készülékben használatos SIM kártyát. A Sim Watcher névre keresztelt szoftver az említett SMS-ben felfedi a tolvaj kilétét, vagyis annak telefonszámát, ezenkívül pedig felhívja a tolvaj figyelmét arra, hogy bűncselekményt követett el.

A Sim Watcher ára 10 euró, de ezenkívül egy ingyenes kipróbálható demó verzió is elérhető a felhasználók számára, és örvendetes, hogy a program rengeteg típusú mobiltelefonra feltelepíthető.

A mobil operátorok közül mostanság egyre többen blokkolják az ellopott mobiltelefonok működését, még pedig a tizenöt számjegyű, egyedi IMEI (International Mobile Equipment Identity) szám segítségével. Amint a tulajdonos bejelenti, hogy készülékét eltulajdonították, a telefont azonnal letiltják a világ összes hálózatában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés