Connect with us

Hirdetés

technokrata

Januárban érkezik a Motorola első iTunes mobilja

Kütyük

Januárban érkezik a Motorola első iTunes mobilja

Egyes források tudni vélik, hogy az Apple és a Motorola valamikor a jövő hónapban fogja bejelenteni a népszerű iTunes szoftver mobiltelefonos verzióját.

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, az Apple féle iTunes médialejátszó alkalmazás mobil kiadása a 2005 januárjában megrendezendő Mac World Expón fog debütálni. A két vállalat munkatársai először idén júliusban beszéltek arról, hogy a Motorola telefonokat a közeljövőben iTunes szoftverrel fogják felruházni. Ennek köszönhetően a felhasználók könnyedén mobiljaikra másolhatják majd az Apple féle iTunes Music Services (iTMS) keretein belül letöltött zenei felvételeiket, majd pedig lényegében bárhol és bármikor hallgathatják majd azokat. Az első iTunes kompatibilis Motorola készülékről jelen pillanatban csak annyit lehet tudni, hogy nem egy méregdrága high-end, hanem egy olcsóbb középkategóriás modell lesz.

Szakértők szerint a Motorola kemény fába vágta fejszéjét, amikor az iTunes szoftveres mobiltelefonok piaci bevezetése mellett döntött, ugyanis mivel az iTunes teljesen megkerüli a vezeték nélküli szolgáltatásokat, használata semmilyen extra bevételt sem jelent a mobil operátoroknak, akik éppen ezért vélhetően nem nézik majd jó szemmel a kezdeményezést.

Az illegális másolgatás kivédésére szánt DRM (Digital Rights Management) technológiával felvértezett iTunes Music Services jelen pillanatban a világ legnépszerűbb online zeneáruháza, mely egyébként túl van már a 200 milliomodik eladott zeneszámon is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés