Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiado Professional: alumínium készülékházas új Nokia mobiltelefon?

Kütyük

Mobiado Professional: alumínium készülékházas új Nokia mobiltelefon?

Minden jel arra mutat, hogy a Nokia egy újabb mobiltelefon gyártó alrészleget hozott létre, melynek első terméke Mobiado Professional névre hallgat.


Az elsőként Kanadában debütált új márka és a Nokia közötti közeli rokonság ékes bizonyítéka a készülék alján elhelyezett Pop-Port csatlakozó, illetve a finn mobilokról ismerős felhasználói kezelőfelület. A Mobiado Professional teljesen egyedi formát kapott, ezenkívül pedig elsősorban arról ismerszik meg, hogy kiválóan ellenáll a kisebb-nagyobb külső behatásoknak. A borítás galvanizált alumíniumból, a billentyűzet gombjai pedig acéllemezből készültek.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésre képes újdonság a jó öreg GPRS és HSCSD adatátviteli technológiákon kívül az ezeknél jelentősen gyorsabb EDGE-et is támogatja. Kijelzője 128×128 pixeles felbontású és 65.536 színárnyalatú, vagyis a Nokia ez esetben hozta a szokott formáját: az LCD felett már alaposan eljárt az idő. A beépített digitális fényképezőgép VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontással rendelkezik és állóképek mellett maximum 4 perc időtartamú videóanyagokat is képes rögzíteni.

A 105x46x20 milliméter méretű, nem kevesebb mint 142 gramm tömegű Mobiado Professional nem éppen olcsó, a készülék ára ugyanis 1200 dollár. Ezen összeg ellenében a vásárlók többek közt Bluetooth kompatibilitást, MP3 és AAC lejátszási képességet, egy 128 MB kapacitású MMC (MultiMediaCard) memóriakártyát, Java MIDP 2.0 támogatást, valamint egy xHTML oldalak megjelenítésére képes böngésző alkalmazást kapnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés