Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobile IPv6 támogatású Nokia telefon prototípus

Kütyük

Mobile IPv6 támogatású Nokia telefon prototípus

A Nokia kifejlesztett egy olyan új telefon prototípust, mely Mobile Internet Protocol version 6 támogatással rendelkezik.

A vállalat szerint ezen új protokoll használatával jelentős mértékben javítható a mobil eszközökre továbbított VoIP szolgáltatások, streaming videók és egyéb alkalmazások minősége. Az új protokoll számos előnnyel rendelkezik elődjéhez, az IPv4-hez képest, így például többek közt jelentősen több hálózati címet tud biztosítani a hálózatban szereplő különböző eszközök számára. Az IPv4 már amúgy is fogytán van a hálózati címeknek, és az igen csak erőteljes adatátviteli szolgáltatásokkal rendelkező harmadik generációs mobiltelefonok megjelenésével csak tovább nő a ˝címéhség˝.

A Nokia a Hongkongban megrendezett 3G World Congress szakkiállítás keretein belül a világon elsőként tartott olyan demonstrációt, melyben egy nagy felbontású videóanyagot egy IPv6, illetve a régebbi IPv4-et is támogató telefonra streameltek. A videólejátszás akkor sem szakadt meg egy pillanatra sem, amikor a készülék az egyik hálózati csatlakozási pontról a másikra váltott. Joseph Krenson, a Nokia egyik szoftvermérnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy IPv4 esetében a videó streaminget meg kellett volna szakítani ahhoz, hogy a hálózatváltás végbe mehessen.

A Nokia IPv6 támogatású telefonjának tesztelési munkálatai még javában folynak, ám amint az operátorok készen állnak majd az új technológia befogadására, a Nokia azonnal piacra fogja dobni az új készüléket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés