Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is a Symbian uralja az okostelefon piacot

Kütyük

Továbbra is a Symbian uralja az okostelefon piacot

A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb jelentése alapján felmérhetjük az okostelefonokra szánt operációs rendszerek piaci erőviszonyait.

Ezek szerint az idei esztendő második negyedévében az okostelefon szoftverpiacot egyértelműen a Symbian dominálta. Az említett időszakban mintegy 5,9 millió darab okostelefon talált gazdára, melyből 2,4 millió darab Symbian szoftveres volt, ezek alapján elmondható, hogy a Symbian piacrésze jelenleg 41 százalékra tehető. Összehasonlításképp, a Symbian a tavalyi esztendő hasonló időszakában a piacnak még csak mintegy 37 százalékát uralta.

A második helyért nagyon szoros küzdelmet folytat egymással a Microsoft és a PalmSource, ugyanis míg az előbbi platform 1,36 millió, addig az utóbbi 1,33 millió eladott készülékkel büszkélkedhet. Az elmúlt tizenkét hónapban a Microsoft megőrizte 23 százalékos piaci részesedését, viszont a PalmSource piacrésze egy év alatt 31 százalékról 23 százalékra zsugorodott. A negyedik helyen a nyílt forrású Linux tanyázik.

A Canalys elemzői egyébként úgy vélik, hogy az okostelefon szoftverek piacán évente mintegy 250 millió dolláros forgalmat bonyolítanak le az érintett cégek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés