Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sharp bejelentette legújabb PDA-ját, az SL-6000-et

Kütyük

A Sharp bejelentette legújabb PDA-ját, az SL-6000-et

A Sharp bemutatta legújabb, Linux operációs rendszerrel ellátott kéziszámítógépét, mely elsősorban VGA felbontású kijelzőjéről, Wi-Fi támogatásáról, valamint Bluetooth kontrolleréről ismerszik meg.

Az SL-6000 típusjelzésű újdonság három kivitelben kapható: a belépőszintű modell, a Sharp SL-6000N nem rendelkezik vezeték nélküli megoldásokkal, a középkategóriás Sharp SL-6000L 802.11b, vagyis Wi-Fi kompatibilis, a csúcsmodell Sharp SL-6000W pedig mind 802.11b, mind Bluetooth támogatással el van látva.

A korábbi Sharp Zaurus SL-5600 közvetlen utódjának tekinthető Sharp SL-6000 lelke nem más, mint egy 400 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel XScale mikroprocesszor, valamint 64 MB ROM, illetve 64 MB RAM, mely memóriákat az operációs rendszer és a telepített alkalmazások közösen használják. A nagy kapacitású, 1500 mAh-s akkumulátorral szerelt SL-6000-es modell memóriája egyébként az SD/MMC, illetve Compact Flash bővítőhelynek köszönhetően könnyedén bővíthető.

Elődjéhez képest a Sharp SL-6000 külseje éppúgy megváltozott, mint folyadékkristályos kijelzője, ugyanis a készülék LCD-je immár 640×480 pixeles, vagyis VGA felbontással rendelkezik. Az újgenerációs Sharp kéziszámítógépek Lineo Embedex operációs rendszerre épülnek, ami tulajdonképpen egy Trolltech Qtopia grafikus interfésszel felvértezett speciális GNU/Linux disztribúció. A Sharp munkatársai elmondták, hogy az SL-6000 sorozatú új PDA-k várhatóan a jövő esztendő első negyedévében kerülnek majd forgalomba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés