Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dániában az orvosok MMS-ben küldözgetik a röntgenfelvételeket

Kütyük

Dániában az orvosok MMS-ben küldözgetik a röntgenfelvételeket

Dániában az orvosok már a modern mobiltelefonos technológiákat is igénybe veszik annak érdekében, hogy betegeik a lehető legjobb kezelésben részesülhessenek.

A dán orvosok közül ugyanis integrált digitális fényképezőgépeik segítségével egyre többen készítenek fotókat a különböző röntgenfelvételekről, és küldik el azokat multimédiás üzenetekben a más kórházban tartózkodó, vagy éppen szabadságon lévő munkatársaiknak. Ily módon az egymástól távol lévő orvosok is konzultálhatnak egymással egy-egy bonyolultabb diagnózis felállítása kapcsán.

˝A multimédiás üzenetküldési szolgáltatásokat rengeteg célra fel lehet használni. MMS-ek révén nem csak családi fotókat, grafikákat, hangokat lehet egymásnak küldözgetni, hanem a technológia akár arra is megfelel, hogy az egészségügyben dolgozók segítsék egymás munkáját. Az MMS korántsem csak a szórakoztatásról szól˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Steen Hogh, a Sonofon szolgáltató marketing részlegének alelnöke.

Hogh elmondta, hogy a Sonofon és a Nokia által támogatott projektben elsősorban sebészek vesznek részt, akik kamerás mobiljaik segítségével időről időre elküldik egymásnak a bonyolultabb csonttörések és egyéb esetek röntgenfelvételeit, majd ezt követően telefonon egyeztetnek azzokkal kapcsolatban.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés