Connect with us

technokrata

Dinamikusan fejlődik régiónk mobiltelefonos piaca

Kütyük

Dinamikusan fejlődik régiónk mobiltelefonos piaca

Miközben a világ nagy részén már telítődött a mobiltelefonos piac, Közép- és Kelet-Európában napról napra egyre több új előfizetőt regisztrálnak a szolgáltatók.

Az Eastern Europe Wireless Analyst piackutató cég legfrissebb adatai szerint az említett európai régióban a mobil előfizetők száma idén októberben meghaladta a 100 milliót, és a szektor további növekedéssel kecsegteti az operátorokat. A piackutató cég jelentéséből többek közt kiderül, hogy jelen pillanatban Közép- és Kelet-Európa rendelkezik a világ legdinamikusabban növekvő mobilpiacával, melyre jó példa, hogy idén január és október között mintegy 22,5 millió új előfizetőt regisztráltak a régió országaiban, ami nem kevesebb mint 29 százalékos növekedést jelent.

˝Jelenleg Oroszország rendelkezik a régió legnagyobb és egyben legnagyobb ütemben fejlődő mobiltelefonos piacával. Az orosz mobil szolgáltatók idén októberben már több mint 32 millió előfizetőt tudhattak magukénak˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kester Mann, az EMC piackutató cég egyik vezető elemzője. Mann felhívja a figyelmet arra, hogy előfizetőszám tekintetében az orosz mobil piac csak az elmúlt esztendő második negyedévében előzte meg a lengyel piacot, most azonban már 14 millióval több orosz mobilos van, mint lengyel.

Az Eastern Europe Wireless Analyst jelentése szerint 100 milliós előfizetőszáma révén a régió jelenleg mintegy 7,7 százalékos részesedéssel rendelkezik a világpiacon, mely piacon Nyugat-Európa 26,9, Ázsia pedig nem kevesebb mint 39,2 százalékos piacrészt birtokol.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin