Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közös mobilchip fejlesztési projektet indított a Sony és az NTT DoCoMo

Kütyük

Közös mobilchip fejlesztési projektet indított a Sony és az NTT DoCoMo

A Sony és az NTT DoCoMo megállapodott egymással, hogy egyes jövőben megjelenő mobiltelefonok esetében egyesíteni fogják a Sony érintkezésmentes IC kártya technológiáját az NTT DoCoMo i-mode technológiájával.

Az elektronikai vállalat, valamint Japán legnagyobb mobiltelefonos operátora a jövő év elején 55 millió dolláros alaptőkével létre fogja hozni az említett megoldások fejlesztésével foglalkozó FeliCa Networks nevezetű vegyesvállalatot, melyben a Sony 60 százalékos, az NTT DoCoMo pedig 40 százalékos részesedéssel fog rendelkezni.

A vegyesvállalat egy Mobile FeliCa IC névre keresztelt új mikrochip fejlesztésével fog foglalkozni. Az újgenerációs chip révén a Sony által levédetett FeliCa technológia a mobiltelefonos piacon is megvetheti a lábát, ily módon pedig a közeljövőben már a mobil előfizetők is fizethetnek majd készülékeik segítségével. Az NTT DoCoMo azt tervezi, hogy néhány hónapon belül megkezdi az első FeliCa kompatibilis 2,5G, illetve harmadik generációs mobiltelefonok tesztelését, ezt követően pedig kereskedelmi forgalmazását.

A Mobile FeliCa IC mikrochipekkel felvértezett mobiltelefonok segítségével minden korábbinál könnyebben, elektronikus módon lehet majd vasúti jegyeket, vagy múzeumi belépőket vásárolni, banki átutalásokat végrehajtani, sőt ezen újgenerációs készülékek akár személyazonosítási feladatokra is felhasználhatók. Jelen pillanatban egyébként világszerte mintegy 38 millió FeliCa kompatibilis elektronikus eszközt használnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés