Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélessávú nyarat zárt a GTS-Datanet

Kütyük

Szélessávú nyarat zárt a GTS-Datanet

Másfélmillió órát interneteznek havonta a GTS-Datanet ügyfelei.

“Nagy sikerrel zárultak a GTS-Datanet által indított nyári programok” – mondta Szathmári Géza, a GTS-Datanet vezérigazgatója. Magyarország második legnagyobb Internet-szolgáltatója idén nyáron több, az információs társadalom megerősítését is elősegítő programot indított el.

Kismamanet

Májusban Kismamanet címen pályázatot indított a GTS-Datanet, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium és az Országos Védőnői Szolgálat támogatásával: a vállalat felajánlásának köszönhetően az Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország harmincmillió forint értékben 1000 darab 9 hónapig tartó korlátlan Internet-hozzáférést sorsolt ki a kismamák között. A nyertesek kétharmada vidéki, egyharmada pedig fővárosi fiatal szülők közül került ki.

Internet-kávézók nyílnak országszerte

A még a tavalyi évben indult Datanet Café program során a GTS-Datanet a legnagyobb vidéki nagyvárosokban indít Internet-kávézókat. A soproni és debreceni netcafékat követően legutóbb Győr belvárosában nyílt meg a szélessávú hozzáférést biztosító Internet-kávézó és vidéki ügyfélszolgálati iroda. A távközlési vállalat a közeljövőben még több hasonló hely megnyitását tervezi.

Legtöbben e-mailre használták az Internetet a Szigeten

Szintén népszerű volt a nyáron másodszorra felállított GTS-Datanet Internetsátor a Sziget Fesztiválon. A 120 ingyenesen használható számítógépet minden eddiginél több – összesen 29.433 – fiatal vette igénybe az egyhetes dzsembori alatt. A szigetelők által leggyakrabban látogatott honlapok listáját a Freemail.hu vezeti, ezt követi az Index.hu, majd a 777sms.hu. A betérők nem tétlenkedtek a szélessávú Internetet biztosító állomásokon: volt olyan gép, amely több mint 160 ezer letöltést regisztrált egy nap alatt.

Ingyenes Internet a strandokon

Osztatlan sikert aratott a GTS-Datanet által három élménystrandon felállított ingyenes Internet-kávézó. A fővárosi Római Strandon, a Palatinus Fürdőn és a Balatonfüreden nyílt Datanet Beach Café rendkívül népszerű lett a fürdőzők között, hiszen közel 15 ezren ültek be internetezni a három helyszínre a vakáció alatt. A nagy érdeklődést jelzi az is, hogy a gépek kihasználtsága meghaladta a 90%-ot. Külön programmal fogadták az Internettel éppen csak ismerkedőket: számukra a távközlési vállalat ´Netközi´-t szervezett. A „diákok” a játékos internetes oktatás után 5 órás otthon használható, ingyenes Datanet Internet-hozzáférést is kaptak.

Másfélmillió órát töltenek a Világhálón a GTS-előfizetők

Az 55 ezer ügyfelet kiszolgáló GTS-Datanet lakossági előfizetői összesen 1,5 millió órát töltöttek az Interneten havonta, ami egy év alatt 30-35 százalékos növekedést jelent. A szélessávú előfizetők havonta 75 órát, a modemes és kapcsoltvonali előfizetők pedig átlagosan 15 órát használják a Világhálót. A GTS-Datanetnél a lakossági előfizetések száma kétszeresére nőtt egy év alatt, ezen belül az ADSL előfizetések száma két és félszeresére növekedett a tavaly júliusihoz képest.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés