Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország: folyamatosan nő a szélessávú internetezés

Kütyük

Magyarország: folyamatosan nő a szélessávú internetezés

Hazánkban stabilan emelkedik a szélessávú Internet-hozzáféréseket használók száma; az Axelero a napokban kötött szerződést 50 ezredik előfizetőjével.

A szélessávú Internet-hozzáféréseket igénylő felhasználók száma nemrég érte el az 50 ezret az Axelero-nál; ezzel körülbelül negyven százalékos piaci részesedést tudva maga mögött (az Internet magyar szegletét körülbelül 120 ezren böngészik nagysebességű Internet-csatlakozással). Az Axelero adatai 2002 végén Magyarországon az Európai Unió átlagához képest csak 26,5 százaléknyian interneteztek szélessávon, addig napjainkban már 44,7 százalékot tesz ki ez az arány.

Körülbelül 42-43 ezren használják a DSL technológiát az Axelero ezen, ötvenezres előfizetői táborában; ezen belül a legtöbben ADSL-lel csatlakoznak az Internetre. A cég legtöbb ADSL előfizetője, a teljes tábor 95-97 százaléka anyavállalata, a Matáv területén található. A szélessávon internetezők aránya az Axelero előfizetői körében jelenleg már 27%-os, a 2002 végén regisztrált 14%-kal szemben. Becslések szerint ha az eddig jellemző dinamikus növekedés folytatódik, akkor a szélessávú Internet-penetráció tekintetében Magyarország valóban felzárkózhat az európai élvonalhoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés