Connect with us

Hirdetés

technokrata

File-cserélők korlátozása

Kütyük

File-cserélők korlátozása

Instant Message Filter – azonnali üzenetküldő- és file-cserélő-szűrő a SurfControltól, vállalatok számára.

Az első hazai erőforrás-biztonsági cég, a Filtermax egy hónappal ezelőtt mutatta be az általa képviselt SurfControl tartalomszűrő szoftvereit: az E-mail Filtert és a Web Filtert. Most újabb termékkel bővült a paletta: az Instant Message Filter arra hivatott, hogy az azonnali üzenetküldők, például az ICQ és az AOL Instant Messenger, valamint az úgynevezett peer-to-peer file-cserélők – mint amilyen a Kazaa, a Grokster vagy a többi Napster-klón – használata miatt felmerült jogi kockázatokat, valamint a sávszélesség foglaltságát csökkentse. Az Instant Message Filter piacra dobásával a Filtermax elsőként kínál a teljes vállalati Internet forgalom – e-mail, Web, IM vagy P2P – szűrésére megbízható megoldást.

Különös aktualitást ad a bejelentésnek a Kazaa nevű file-cserélőt készítő Sharman Networks közleménye, miszerint termékét többen töltötték le, mint az ICQ-t, és a felhasználói szám elérte a 230 milliót. Számos, független forrás szerint az ilyen programok használata rendkívüli méreteket ölt a vállalatokon belül, eléri a 70-80%-ot, és szinte soha nem munkával kapcsolatban használják.

A szabadon elérhető IM és P2P alkalmazások, a protokoll standardok hiánya és az ebből adódó hálózati biztonsági problémák hatalmas kihívás elé állították eddig a vállalatok rendszeradminisztrátorait. Az Instant Message Filter megoldja ezeket a problémákat. Kulcselemei az IM és a P2P rendszerek aláírásának felismerése, a rugalmas adminisztrációs és részletes jelentés készítési lehetőségek, valamint a rendkívül egyszerű használat.

Az Instant Message Filter szűrési képessége az alábbiakra terjed ki:

Azonnali üzenetküldők: AOL Instant Messenger, MSN Messenger, Yahoo Instant Messenger, ICQ

P2P hálózatok: Gnutella Network (Morpheus, BearShare, Phex, Gnucleaus, LimeWire, egyéb) FastTrack Network (Kazaa és Grokster)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés