Connect with us

technokrata

Első Microsoft Smartphone: szoftverhibák, elégedetlen vásárlók

Kütyük

Első Microsoft Smartphone: szoftverhibák, elégedetlen vásárlók

Az első Microsoft Smartphone operációs rendszerrel ellátott mobiltelefon tulajdonosai Internet fórumokon panaszkodnak a telefon hibáiról.

Nem lehet tudni, hogy a brit Orange ügyfelei, vagy munkatársai szenvednek jobban az első Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszerrel ellátott mobiltelefon, az SPV (Sound, Pictures, Video) hibái miatt. A készüléket a brit szolgáltató októberben kezdte értékesíteni, az elégedetlen ügyfelek tábora azonban egyre inkább növekszik. A felháborodott ügyfelek többek között Internetes fórumokon támadják a Microsoftot és az Orange-ot a gyakran lefagyó operációs rendszer miatt.

A lefagyás azonban nem az egyetlen hiba: a névjegyzékből nem másolható ki a telefonszám, az akkumulátor lemerülésekor adatok vesznek el, a beépített kamera másodpercekkel a kioldógomb megnyomása után exponál stb…

A hibákat ugyan lehet bugfixekkel orvosolni (egyelőre még nem készültek el), azonban a Microsoft licencpolitikájának köszönhetően más problémák is felmerülnek. Az operációs rendszer lehetővé teszi számos program futtatását, a drága licencdíjak azonban rossz hatásal vannak a szoftverválasztékra. Mivel minden egyes programot a Microsofttal jóvá kell hagyatni (díja 600 dollár), a sokak által kedvelt freeware és shareware programokról gyakorlatilag lemondhat a felhasználó.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle