Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az mmO2 elindította a (szerintük) első JAVA játékszolgáltatást

Kütyük

Az mmO2 elindította a (szerintük) első JAVA játékszolgáltatást

A szolgáltató nemrég bejelentette, hogy (majdnem) elsőként tőlük lehet JAVA játékokat letölteni Angliában.

A cég úgy tűnik, elfelejtette azt az apróságot, hogy az Icon-a-Phone már hónapok óta rendelkezik ilyen szolgáltatással.

Az O2 által szolgáltatott játékok mind mászkálós kategóriában sorolhatók, melyek szeptember 1 és 30 között ingyenesen letölthetők lesznek. Az O2 a többi országban (Németország, Írország és Hollandia) csak októbertől indítja ezt a szolgáltatást.

Egy ideje már minden szolgáltató tisztában van azzal a ténnyel, hogy a mobilos játékok rövidesen hatalmas üzletnek fognak számítani. A Forrester Research szerint három éven belül az európaiak 45%-a fog rendszeresen fizetni azért, hogy a mobiltelefonján játszhasson. Az Ovum előrejelzése szerint 2006-ra a mobilos játékipar 4.4 milliárd eurót fog megmozgatni. Az O2 saját felmérése szerint a 16 és 19 év közötti felhasználói közül 65%-ot kifejezetten várja a letölthető játékokat.

A cég nem fokozatosan szeretné felépíteni a játékpiacát, hiszen rögtön olyan nevekkel szerződött a játékfejlesztésre, mint a Motorola, THQ, Digital Bridges, Macrospace, MR. Goodliving, Sumea, Picofun és Ifone, azaz az összs olyan névvel, aki jelen pillanatban számít a mobilos játékiparban. A cég az online alkalmazás-fejlesztő fórumokat is elindítja annak érdekében, hogy minél többen csatlakozzanak a fejlesztésekhez. Ebbe a körbe bevonja a sourceO2-re regisztált 9.000 felhasználót is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés