Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos tervrajzok a Skoda Vision RS-ről, az autógyártó legújabb víziójáról

Garázs

Hivatalos tervrajzok a Skoda Vision RS-ről, az autógyártó legújabb víziójáról

Hivatalos tervrajzok a Skoda Vision RS-ről, az autógyártó legújabb víziójáról

A ŠKODA VISON RS belső tere a fenntartható forrásból származó anyagok használata mellett a sportosság érzetét sugározza

A ŠKODA VISION RS betekintést enged a jövőbeli ŠKODA RS modellek világába. A belső térről készült rajz már az októberi Párizsi Autószalonon bemutatkozó koncepció világpremierje előtt betekintést kínál a VISION RS formavilágába. Ezen kívül a videóban bemutatkozik a tanulmány innovatív, vegán és fenntartható forrásból származó anyagokból összeállított belső tere, amely egy prágai tervező stúdióban nyerte el jelenlegi formáját.

1_vision-rs-interior

A videó egy a cseh fővárosban található stúdióba kalauzolja a nézőket, nem messze a Prágai Kastélytól, a Károly hídtól, a Táncoló Háztól és a Zofin palotától. A jövő ŠKODA modelljeinek első vonalait nem kizárólag Česana / Mladá Boleslav formatervezői stúdiójában álmodták meg, hanem tetten érhető a prágai Masarykovo rakparton található art nouveau épület inspiráló környezete és atmoszférája is.

A ŠKODA formatervezői gyakorlottan rajzolják meg a sportos és légies belteret a látszólag lebegő ülésekkel, szénszálas és kristályüveg részletekkel, feltűnő világítási megoldásokkal és stílusos motorsportos utalásokkal. A ŠKODA VISION RS kristályfehér színű, amely kiemeli a tiszta üzemű meghajtást és a benne felhasznált, fenntartható forrásból származó anyagokat.

Kristályüveg, szénszál és motorsportos elemek

A szénszálas részletekkel díszített elnyújtott műszerfal a hűtőrács szimmetrikus körvonalát követi. A VISION RS díszítései kézzel készülnek, az egyeiden megformázott kristályok a cseh Lasvit üveggyártó munkáját dicsérik. A műszerfalon – amellett, hogy jellegzetes RS dizájn animációk futnak rajta – különböző világítási megoldásokkal találkozhatunk, ezek az infotainment rendszer érintőképernyőjén és a műszerfalon egymással párhuzamosan jelennek meg.

A VISION RS „space-frame” formavilágú központi konzolja, amely a shift-by-wire technológiával működő DSG váltónak is otthont ad, teljes egészében szénszálas anyagból készült. Ez a legkorszerűbb megoldások között számon tartott anyag megjelenik a dekorelemeknél, az ajtók belső borításánál illetve az üléseknél is, érzékeltetve a közvetlen kapcsolatot az újdonság és a motorsport világa között. A különleges, hurok formájú ajtó kapaszkodók a versenyautók közegét idézik, a csomagtérben található rugalmas gumiszalagok pedig a „simply clever” megoldások sorát bővítik. Sportos megjelenése mellett a fenntarthatóság is kulcsfontosságú jelentőséggel bír a ŠKODA VISION RS megalkotásánál. Így például a szénszálak 100 százalékban újrahasznosított poliésztert tartalmaznak, az üléshuzatok pedig vegán Alcantara borítást kapnak.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés