Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legördült az egymilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz gyárt futószalagjáról

Garázs

Legördült az egymilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz gyárt futószalagjáról

Legördült az egymilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz gyárt futószalagjáról

A Mercedes-Benz gyár 2012 tavaszán kezdte meg termelését Kecskeméten, majd 6,5 év elteltével elérte az egymilliós darabszámot. Ennyi autóval kétszer ki lehetne rakni a kecskeméti gyár és rastatti testvérgyára közötti autóutat oda-vissza.

Legördült a gyártósorról az egymilliomodik személyautó, amely büszkén viselheti a „Made-in-Kecskemét” feliratot. A Mercedes-Benz gyár folyamatos fejlődését az is jól mutatja, hogy a 2012-es termelési starthoz képest mintegy 4 esztendőre volt szükség ahhoz, hogy elkészüljön az első 500.000 autó, de a második félmillióhoz már mindössze két és fél évre volt szükség.

mercedes_cla_jd_power

A rastatti testvérgyárral szoros együttműködésben működő kecskeméti gyár kezdetben B-osztályú, majd Mercedes-Benz CLA és CLA-Shooting Brake kompaktautók gyártására rendezkedett be, de az idei év májusától a B-osztály helyét átvette a februárban bemutatott új A-osztály. Az egymilliomodik autó is egy A-osztály lett: a fehér színű A180d AMG-line típusú személyautót egy olaszországi autószalonban rendelték meg, s Bács-Kiskun megyéből egészen Toszkánáig fog utazni az új tulajdonosához.

Fontos elismerés a Kecskeméten gyártott CLA-nak

A gyártási jubileummal egy időben nyerte el a Mercedes-Benz CLA a J.D. Power 2018 Germany VDS hosszú távú megbízhatóságot igazoló díját a középkategóriájú személyautók között. Ezzel a díj történetében először fordult elő, hogy egy Magyarországon gyártott személyautót minősítettek tartósan legmegbízhatóbbnak a német vásárlók. A J.D. Power szervezetet 1968-ben alapították Kaliforniában, s az 1970-es évektől lett igazán ismert független autóipari elemzései, valamint a vevői vélemények kiértékelései által. A CLA-t több mint 14 ezer autótulajdonos megkérdezésével végzett kutatás alapján ítélték Németországban a legmegbízhatóbbnak a középkategóriában. A Mercedes-Benz CLA-t és CLA-Shooting Brake-et kizárólag Magyarországon gyártják, s Kecskemétről szállítják közúton, vasúton, majd hajókkal a világ minden pontjára, Kínától az Egyesült Államokig.

„Az egymilliomodik autó legyártása mérföldkő a gyárunk életében. A Mercedes-Benz sikere Magyarországé, és legfőképp a kiváló magyar munkatársainké is egyben. Ennek a közös sikernek a legfőbb záloga, hogy a magyar emberek a gyártósorról 2012-ben elsőként legördült autótól a mostani, egymilliomodik példányig folyamatosan képesek olyan csúcsminőséget előállítani Kecskeméten, amely méltó a vásárlóink bizalmára. Nagyszerű és érdekes véletlen, hogy ugyanekkor kapta meg a kizárólag nálunk gyártott CLA a vevői elégedettséget tükröző kiválósági díjat. A kecskeméti modellnek odaítélt díj különleges jelentőségét az adja, hogy hosszú távú vásárlói tapasztalatokon alapszik.”

– mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Mercedes-Benz kecskeméti telephelyén már javában zajlanak gyárbővítés előkészítő munkálatai. A termelés várhatóan 2020-ban kezdődik meg a csúcstechnológiával rendelkező, az ipar 4.0 szellemiségét megvalósító hatékony, teljesen rugalmas, ún. full-flex gyártási egységben. A legmodernebb termelési rendszer keretében különböző jármű-architektúrájú és meghajtású modellek gurulhatnak majd le a szalagról, így nem csak a termelési kapacitások bővülnek, de a Mercedes-Benz versenyképessége is tovább növekedhet. A gyárbővítés eredményeként új présüzem, továbbá új karosszéria-, felületkezelő- és összeszerelő üzemek jönnek létre. A beruházás teljes összege 1 milliárd euró, s több mint 2500 újabb munkahelyet teremt majd Kecskeméten.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés