Connect with us

technokrata

Már a Mercedes is az elektromos turbóra gerjed

a_Mercedes-Benz_CLA_26_medium

Garázs

Már a Mercedes is az elektromos turbóra gerjed

Noha néhány éve még a vicc kategóriába estek az elektromos feltöltésről szóló híre, mára már egyre valóságosabb a kép a villanyos turbókat illetően. Az Audi nemrég jelentette be az elektromosan feltöltött szuperdízelét, ezúttal pedig a Mercedes-Benz jelentette be, hogy elektromos turbófeltöltővel lát majd el bizonyos erőforrásokat.

A hírt maga Jochen Martin Schmid, az AMG hajtáslánc részlegének vezetője osztotta meg a médiával, tehát teljesen hivatalos információról van szó. Egy interjúban a német szakember elmondta, hogy sok más gyártó kísérletezik az ígéretesnek tűnő technológiával, így a lemaradást elkerülendő, ők i nekiláttak a munkának. Első körben persze csak megvizsgálják a technika létjogosultságát, azonban ha kiderül, hogy komoly előnyökkel jár és megvalósítható az elektromos feltöltés, biztosan alkalmazzák is.

Az Audi már nagyon elöl jár a fejlesztésben, az RS5 TDI koncepcióban példának okáért már az e-turbóval szerelt 3.0 V6 TDI dolgozik, méghozzá 385 lóerős csúcsteljesítményt és 750 Nm-es maximális nyomatékot produkálva.

a_Mercedes-Benz_CLA_26_medium

Utóbbi ráadásul már 1250 és 2000 között rendelkezésre áll, ami nyilvánvalóan az elektromos turbó hozadéka, hiszen a kipufogógáz ereje 1250-nél még aligha elégséges a teljes nyomás felépítéséhez.

A négykarikások a hírek szerint már az új, 2015-2016-ban érkező Q7 lemezei alá is beszerelik az e-turbós dízelmotort, miközben a Mercedes-Benz szakemberei még csupán az elméleti szakaszban járnak. Persze nem szabad leírni a stuttgartiakat sem, azonban Ingolstadtban minden kétséget kizáróan előrébb tartanak e téren. Ha a technológia valóban beválik, akkor borítékolható, hogy néhány éven belül minden gyártó előáll majd a saját elektromos feltöltési megoldásával.

Forrás: AutópultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő