Connect with us

Hirdetés

technokrata

Full kamunak tűnik ez a proci-lassítás sztori

FrissInfo

Full kamunak tűnik ez a proci-lassítás sztori

Full kamunak tűnik ez a proci-lassítás sztori

Nektek nem gyanús ez a „biztonsági hiba” van a chipekben, ezért „kénytelen” belassítani a számítógépeket a Microsoft az új frissítésekkel? Ne vicceljünk már…

Napjainkban, amikor már mindenki, akinek vastag fekete szemüvege van és összefüggően el tud mondani 3 összetett mondatot egymás után potenciális startupper, azt hinné az ember, hogy nem tud meglepődni. Pedig még alig indult el az év, máris az év legnagyobb kamuja díj-gyanús médiakampánya elindult, melyben felhasználók önként és dalolva lassítják le saját számítógépeiket.

microsoft-surface-rt

Az Apple elismerte

Nem kell sokat visszamennünk az időben ahhoz, hogy eszünkbe jusson az az eset, amit az iPhone-osok 90 százaléka már saját bőrén is tapasztalt már: ahogy az új iPhone-ok és oprendszerek kijönnek, a régi telefonjaink szépen lassan elkezdenek lassulni, ezzel mintegy gyorsabban elavulni. Pár héttel ezelőtt maga az Apple ismerte el – és emiatt perek is indultak a cég ellen – azt, hogy valóban történik a régi iPhone-okkal ilyenkor valami, mégpedig teljesítménycsökkenés, mindez persze a vásárló érdekében.

Jómagam a 2013-as és 2014-es Sony Vaio Z21 és Pro-k megszállottja vagyok: az utóbbiból az i5-ös procival 5-6 órás akku időt simán el tudok érni, pici, 1 kg, SSD, 8GB RAM és még erős is. Mindez 140.000 Ft körüli áron az ebay-ről és társairól. Gondolkoztam is mostanság azon, hogy istenigazából nagy ugrás a 286-386-486 SX, DX, P1, P2, P3, P4 időszakhoz képest nem volt az elmúlt időszakban, azóta az akksik, a procik teljesítménye és energiaigénye + a háttértárak fejlődtek, na meg persze a kijelzők. Hol itt a biznisz, miért vegyek új laptopot 3-400.000 Ft-ért a boltból, amikor egy átlagos felhasználónak – aki nem vág videót, vagy nem bányászik kriptót – egy használt, méretétől és teljesítményétől függően 80-140 ezer Ft-os gép bőven megteszi?

Hát ezért!

Hát ezért! Merthogy a régi most be fog lassulni, és szükségem lesz az újra! Már persze abban az esetben, ha – mint a felhasználók túlnyomó többsége – Windows-t használok. Azon belül is persze ha Win10-et használok, akkor egészen véletlenül kevésbé fog lelassulni a gépem, mintha Win 8-am. Egészen véletlenül mindezt a Win10 ingyenes mivoltának beszüntetése után 1 hónappal. Úristen, mekkora kamu ez.

Nem tudom melyik kontraszelekciós marketinges találta ki ezt az Apple botrány utáni időzítést és kommunikációt, de számomra – akármennyire is tűnhet konspirációs teóriának – full átlátszó a sztori. Nem pörög a piac, nem mennek a részvények, rá kell venni a régebbi, 2016 előtti laptop tulajokat arra, hogy ne 4-5 évenként, hanem most innentől gyorsabban, lehetőleg most azonnal cseréljük le a számítógépünket. Biztonsági hiba, persze. Sok sikert kívánok ehhez minden résztvevőnek!

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés