Connect with us

technokrata

Íme a Design Terminál őszi mentorprogramjának legújabb csapatai

img_8112

Startup

Íme a Design Terminál őszi mentorprogramjának legújabb csapatai

Íme a Design Terminál őszi mentorprogramjának legújabb csapatai

Innovatív cégek a közösségekért

Kiválasztották a legjobb startupokat a Design Terminál őszi mentorprogramjára. A szervezet olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várta, akik céljai között az üzleti siker mellett valamilyen jól ismert társadalmi probléma megoldása is szerepel.

img_7618

Újdonság, hogy a 2014 óta futó mentorprogram immár teljes egészében nemzetközivé vált. A legújabb szemeszterre tizenkét országból, többek között Angliából, Indiából, Spanyolországból és Svédországból is jelentkeztek csapatok – összesen közel nyolcvanan. Közülük hét vállalkozás jutott be a szeptember 25-én induló programba, köztük az élelmiszerhulladék csökkentésén dolgozó portugál Lettuce Grow, a munkahelyi stresszt egy virtuális valóságon alapuló eszközzel csökkentő francia-olasz Innsaei Vision, és a fiatalok álláskeresését megkönnyítő, magyar-alapítású Zyntern.

A startupok három hónapos intenzív, térítésmentes vállalkozásfejlesztő programon vesznek részt. A program alatt olyan mentorok segítik a csapatokat, mint Hodicska Gergely, az IBM Budapest Lab fejlesztési vezetője, Várdy Zoltán médiaszakember és Alexander Bibighaus, a Cloudera vezető mérnöke. A mentorprogramban a cégek üzleti modelljét, szervezeti működését, jogi hátterét és kommunikációját is fejlesztik. A szemeszter végeztével a csapatok készen állnak majd a nemzetközi piacralépésre és első befektetőjük fogadására.

img_8067

A Design Terminál 2017-es őszi szemeszterének csapatai

Lettuce grow (Portugália)

A Lettuce grow célja, hogy a boltokban már nem árusítható zöldségeket és gyümölcsöket hasznosítva csökkentse a kidobott élelmiszerek mennyiségét. Farmereket és kistermelőket kapcsolnak össze alacsony jövedelmű családokkal, akik elkészítik a termékeket. Az árucikkeket ezt követően bárki megvásárolhatja az együttműködő boltokban vagy online.

 

GetSkilled (Magyarország)

A GetSkilled segítségével könnyebben találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb továbbképzési lehetőségeket. Ennek köszönhetően karriertervezésünk és szakmai fejlődésünk sokkal tudatosabb lehet.  A magunkról közölt adatok alapján a digitális platform személyre szabott coachként támogatja, hogy a felhasználó kihozza magából a szakmai maximumot.

 

Supp.li (Magyarország)

A Supp.li egy egyszerű online platform segítségével megkönnyíti az élelmiszergyártók és vásárlók közötti kommunikációt, hatékonyabbá teszi az értékláncot, így élénkítve az áruforgalmat. A megrendelők közvetlenül tarthatják a kapcsolatot a beszállítókkal és kívánságlistájukat is leadhatják a weboldalon keresztül, így egyébként elérhetetlen termékekhez is hozzájuthatnak.

 

Innsaei Vision (Olasz/francia csapat)

Az Innsaei Vision a meditációt újítja meg a virtuális valóság/kiterjesztett valóság technikájára épülő szórakoztató játékaival. Megoldásuk a felhasználók számára nyújt segítséget életcéljaik meghatározásában.  A trend aktualitását az is mutatja, hogy az emberek egyre több időt szánnak lelki egészségükre, de ezt a lehető legegyszerűbben szeretnék megtenni.

 

Zyntern.com (Magyarország)

A Zyntern.com az Y és a Z generáció számára kínál új generációs álláshirdetési platformot, melynek segítségével egyszerűbben elérhetőek a célcsoport igényeinek megfelelő hirdetések. A weboldal gyors és egyszerű visszajelzési lehetőséget biztosít, segítségével a munkáltatók azonnali kapcsolatot teremthetnek az álláskereső fiatalokkal.

 

Aeriu (Magyarország)

Az Aeriu csapata logisztikai folyamatokat automatizál drónok segítségével, ezzel gyorsítja a munkafázisokat és csökkenti a balesetek kockázatát. A drónok beállításai a megrendelő cég szükségleteire szabhatóak, az eszköz pedig azonnal továbbítja a beszkennelt adatokat, így pontosabban felmérhetőek a készletek.

 

PLENUUM (Magyarország)

A Plenuum a fiatalabb generációk igényeire szabottan nyújt azonnali és folyamatos munkavállalói visszajelzési lehetőséget. A felhasználók minőségi visszajelzéseket küldhetnek egymásnak, visszajelzést kérhetnek kollégáiktól, majd böngészhetik azokat mobil és webes felületen egyaránt. Céljuk, hogy kiküszöböljék a fiatal munkavállalók által igényelt személyre szabott teljesítményértékelés hiányát.

További Startup

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle