Connect with us

technokrata

Íme a Design Terminál őszi mentorprogramjának legújabb csapatai

img_8112

Startup

Íme a Design Terminál őszi mentorprogramjának legújabb csapatai

Íme a Design Terminál őszi mentorprogramjának legújabb csapatai

Innovatív cégek a közösségekért

Kiválasztották a legjobb startupokat a Design Terminál őszi mentorprogramjára. A szervezet olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várta, akik céljai között az üzleti siker mellett valamilyen jól ismert társadalmi probléma megoldása is szerepel.

img_7618

Újdonság, hogy a 2014 óta futó mentorprogram immár teljes egészében nemzetközivé vált. A legújabb szemeszterre tizenkét országból, többek között Angliából, Indiából, Spanyolországból és Svédországból is jelentkeztek csapatok – összesen közel nyolcvanan. Közülük hét vállalkozás jutott be a szeptember 25-én induló programba, köztük az élelmiszerhulladék csökkentésén dolgozó portugál Lettuce Grow, a munkahelyi stresszt egy virtuális valóságon alapuló eszközzel csökkentő francia-olasz Innsaei Vision, és a fiatalok álláskeresését megkönnyítő, magyar-alapítású Zyntern.

A startupok három hónapos intenzív, térítésmentes vállalkozásfejlesztő programon vesznek részt. A program alatt olyan mentorok segítik a csapatokat, mint Hodicska Gergely, az IBM Budapest Lab fejlesztési vezetője, Várdy Zoltán médiaszakember és Alexander Bibighaus, a Cloudera vezető mérnöke. A mentorprogramban a cégek üzleti modelljét, szervezeti működését, jogi hátterét és kommunikációját is fejlesztik. A szemeszter végeztével a csapatok készen állnak majd a nemzetközi piacralépésre és első befektetőjük fogadására.

img_8067

A Design Terminál 2017-es őszi szemeszterének csapatai

Lettuce grow (Portugália)

A Lettuce grow célja, hogy a boltokban már nem árusítható zöldségeket és gyümölcsöket hasznosítva csökkentse a kidobott élelmiszerek mennyiségét. Farmereket és kistermelőket kapcsolnak össze alacsony jövedelmű családokkal, akik elkészítik a termékeket. Az árucikkeket ezt követően bárki megvásárolhatja az együttműködő boltokban vagy online.

 

GetSkilled (Magyarország)

A GetSkilled segítségével könnyebben találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb továbbképzési lehetőségeket. Ennek köszönhetően karriertervezésünk és szakmai fejlődésünk sokkal tudatosabb lehet.  A magunkról közölt adatok alapján a digitális platform személyre szabott coachként támogatja, hogy a felhasználó kihozza magából a szakmai maximumot.

 

Supp.li (Magyarország)

A Supp.li egy egyszerű online platform segítségével megkönnyíti az élelmiszergyártók és vásárlók közötti kommunikációt, hatékonyabbá teszi az értékláncot, így élénkítve az áruforgalmat. A megrendelők közvetlenül tarthatják a kapcsolatot a beszállítókkal és kívánságlistájukat is leadhatják a weboldalon keresztül, így egyébként elérhetetlen termékekhez is hozzájuthatnak.

 

Innsaei Vision (Olasz/francia csapat)

Az Innsaei Vision a meditációt újítja meg a virtuális valóság/kiterjesztett valóság technikájára épülő szórakoztató játékaival. Megoldásuk a felhasználók számára nyújt segítséget életcéljaik meghatározásában.  A trend aktualitását az is mutatja, hogy az emberek egyre több időt szánnak lelki egészségükre, de ezt a lehető legegyszerűbben szeretnék megtenni.

 

Zyntern.com (Magyarország)

A Zyntern.com az Y és a Z generáció számára kínál új generációs álláshirdetési platformot, melynek segítségével egyszerűbben elérhetőek a célcsoport igényeinek megfelelő hirdetések. A weboldal gyors és egyszerű visszajelzési lehetőséget biztosít, segítségével a munkáltatók azonnali kapcsolatot teremthetnek az álláskereső fiatalokkal.

 

Aeriu (Magyarország)

Az Aeriu csapata logisztikai folyamatokat automatizál drónok segítségével, ezzel gyorsítja a munkafázisokat és csökkenti a balesetek kockázatát. A drónok beállításai a megrendelő cég szükségleteire szabhatóak, az eszköz pedig azonnal továbbítja a beszkennelt adatokat, így pontosabban felmérhetőek a készletek.

 

PLENUUM (Magyarország)

A Plenuum a fiatalabb generációk igényeire szabottan nyújt azonnali és folyamatos munkavállalói visszajelzési lehetőséget. A felhasználók minőségi visszajelzéseket küldhetnek egymásnak, visszajelzést kérhetnek kollégáiktól, majd böngészhetik azokat mobil és webes felületen egyaránt. Céljuk, hogy kiküszöböljék a fiatal munkavállalók által igényelt személyre szabott teljesítményértékelés hiányát.

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd