Connect with us

Egyedülálló online piactér nyílik a napokban

business hand pushing fintech or financial technology button on a touch screen interface

Startup

Egyedülálló online piactér nyílik a napokban

Hatalmas segítséget kaphatnak a magyar fintech startupok

Ezentúl egy online piactéren találhatnak egymásra a magyar fintech cégek és bankok. A szigorúan szabályozott hazai és európai környezetben könnyebben lelhet partnerre a már csaknem 150 magyar fintech fejlesztés. Az online piactér nemcsak itthon, de a közép-kelet-európai régióban is egyedülállónak számít.

 

A napokban útnak indult kezdeményezés célja a hazai bankszektor és a hazai fintech cégek közötti kapcsolat kialakítása, amiből mindkét fél profitálhat.  Ugyanis nemzetközi tendenciák szerint a magyar fintech cégek is rövid és középtávon csak a bankokkal együttműködve tudnak növekedni. Ezért is jött létre ez az online piactér, ami nemcsak itthon, de a közép-kelet európai régióban is egyedülálló platformnak számít.

„A magyarországi és az európai szabályozói környezet ma még korlátozza a fintech cégek önálló piacra lépését, ezért is van szükség a bankok és a fintech vállalkozások közötti kölcsönös együttműködésre. A legjobban végül majd a fogyasztók járnak, akik nap mint nap élvezni fogják e közös munka eredményét. A hazai pénzügyi szolgáltatások piacán ez lehet a fintech piactér középtávú eredménye”

– mondta Németh Monika, az új platformot megvalósító FinTech Group CEO-ja. A következő 3 évben a versenyt ösztönző szabályozói környezet kialakulásával a digitális pénzügyi  megoldások hazánkban is egyre jelentősebb teret nyernek majd, teszi hozzá a fintech szakértő.

Noha már a hazai bankok is elkezdtek nyitni a fintech cégek irányába, szükségük van egy úgynevezett matchmaking platformra, azaz egy olyan környezetre, ahol könnyen megtalálhatják a számukra szükséges megoldásokat és a megoldásokat biztosító csapatokat. Ez az új platform lehet a fintech piactér, ami már elérhető a fintechzone.hu oldalon.

Csaknem 150 fintech ötlet, projekt, prototípus termék létezik ma hazánkban, amelyek közül első körben 40 megoldás mutatkozik be ezen az online piactéren. A későbbiekben természetesen ez a kör bővülni fog. A FinTech Group becslése szerint Magyarországon ma mintegy 300-400 fintech startupper, ötletember, csapattag dolgozik új megközelítésű digitális pénzügyi megoldásokon, ún. fintech szolgáltatásokon.

Itt található a fintech piactér: http://fintechzone.hu/magyar-fintech-startup-piacter/

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő