Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a vállalkozók számára is elérhetővé vált a 4G hang a T-Systems-nél

Dotkom

Már a vállalkozók számára is elérhetővé vált a 4G hang a T-Systems-nél

Már a vállalkozók számára is elérhetővé vált a 4G hang a T-Systems-nél

Aktív mobilinternet kapcsolat – hívás közben is

2018. júliustól a T-Systems üzleti ügyfelei is használhatják a 4G hálózatot hanghívások fogadására és indítására Magyarországon. A hang minőségén és a gyorsaságon túl a szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy hívás közben is aktív a mobilinternet kapcsolat.

 

Gyorsabb hívásfelépülés, jobb hangminőség, stabilabb kapcsolat, hosszabb üzemidő – júliustól a T-Systems Magyarország vállalati ügyfelei számára is elérhető a Voice over LTE (VoLTE) technológia, melyet a hazai szolgáltatók közül elsőként 2017-ben a Magyar Telekom indított el teljes magyarországi 4G hálózatán.

A csúcstechnológia lényege, hogy egy hívás esetén a készülék nem vált az adatforgalomhoz használt 4G-ről másik hálózatra (3G-re vagy 2G-re), hanem ugyanezen a hálózaton tudja kiszolgálni a telefonbeszélgetést és az adatforgalmat. Azaz telefonbeszélgetés közben is beérkeznek az e-mailek, a megszokott sebességgel működik az internetes keresés és adatkapcsolt állapotban futhat az összes alkalmazás. A szolgáltatás a telefonok akkumulátorát is kíméli: a VoLTE szolgáltatással hosszabb ideig kihúzzák az eszközök egy töltéssel.

Azon túl, hogy a szolgáltatás kiterjesztése hatékonyságnövekedést hozhat a T-Systems vállalati ügyfeleinek, a mobilhálózatok fejlesztésében is fontos lépcsőfokot jelent: az üzleti előfizetők jelentős mennyiségű hívást bonyolítanak le, s ez teljes egészében a zökkenőmentesen kapcsolódó, teljesen IP-alapú hálózatok irányába terelhető. Ráadásul a vállalati előfizetők között kimagasló azoknak az aránya, akik a VoLTE szolgáltatásra alkalmas, modern okostelefonokat használnak, így a hívások jelentős része terelődik át a 4G hálózatra. Ez pedig hosszú távon a frekvencia-gazdálkodásban is előnyt jelent.

A T-Systems üzleti ügyfelei számára fokozatosan kapcsolják be a VoLTE szolgáltatást, amely rengeteg előnnyel jár, és nincs extra havidíja. Igény esetén kapcsolattartókon keresztül vagy az ügyfélszolgálati pontokon időzített aktiválás is kérhető. A VoLTE használatának egyik feltétele az elérhető 4G hálózat, amely a Telekom esetében 98 százalékos országos lakossági kültéri lefedettséget mutat. A felhasználás másik feltétele pedig a 4G hívásra képes mobilkészülék, amelyek növekvő számban vannak jelen a Telekom és a T-Systems

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés