Connect with us

Hirdetés

technokrata

Offshore gyorstalpaló: gyakori kérdések és válaszok

offshore cégalapítás

E-gazdaság

Offshore gyorstalpaló: gyakori kérdések és válaszok

Képek forrása: Freepik

Offshore gyorstalpaló: gyakori kérdések és válaszok

Az offshore cég sokak számára ismerős fogalom, mégis kevesen tudják, mit is jelent valójában. Mit értenek pontosan offshore alatt? Miért aknázza ki sok üzletember a külföldi cégalapításban rejlő lehetőségeket? Egyáltalán legális? Cikkünkben megválaszoljuk a témában felmerülő gyakori kérdéseket és segítünk eloszlatni a tévhiteket!

5 kérdés, 5 válasz: offshore alapok röviden és érthetően

Kevés olyan üzleti és adózási kérdés van, amely annyi kavarodást okoz, mint az offshore. A hírportálokon, filmekben és közösségi média posztokban gyakran negatív kontextusban tüntetik fel – sőt, egyesek az adócsalás szinonimájaként használják. Bár igaz, hogy vannak olyan vállalatok, amelyek valóban visszaélnek a külföldi cégalapítással az adóterhek illegális elkerülése és a pénzmosás érdekében, az offshore alapvetően semmi rosszat nem jelent. Sőt, törvényes és hatékony módszer lehet az adóoptimalizálásra számos vállalkozás számára.

Mit jelent az offshore?

Elsőként fontos tisztázni, hogy mi az offshore cég jelentése. Az angol kifejezés tükörfordítás szerinti jelentése parton kívüli, azonban gazdasági értelemben olyan külföldi cégeket illetnek offshore jelzővel, amelyek a bejegyzés szerinti országban nem végeznek tevékenységet. Fontos megjegyezni, hogy az adótan nem ismeri az offshore fogalmat, így ez inkább amolyan üzleti szleng.

Legális az offshore cégalapítás?

Igen, az offshore cégalapítás 100%-osan legális és nem minősül adócsalásnak a törvényi előírások követése esetén. Ehhez azonban minden esetben érdemes nemzetközi adózásban jártas szakember segítségét kérni, hiszen számos olyan buktató van, amellyel akaratlanul törvénytelen módon járhat el egy vállalat. A szemléltetés kedvéért megemlítünk egyet.

Amennyiben egy külföldön bejegyzett vállalat ügyvezetése Magyarországon található, akkor magyar adózónak minősülhet. Ebben az esetben Magyarországon szükséges a nyereség után az adóterheket fizetni, ennek elmulasztása törvénytelen.

Miért döntenek az offshore cégalapítás mellett?

Számos eltérő ok szólhat az offshore cégalapítás mellett, így nem meglepő, hogy rengeteg magyar vállalkozó dönt az adóoptimalizálási lehetőség mellett. A népszerű adóparadicsomokban rendszerint alacsony vagy nulla közeli a jövedelemadó fizetési kötelezettség, minimális a bürokratikus teher, a cégvagyon biztonságosan és gyorsan felhasználható, sőt egyes esetekben akár tartózkodási engedély is igényelhető az adott országban. Nem mindegy azonban, hogy mely adóparadicsomot választja valaki. Jöjjenek a legnépszerűbb offshore országok!

Melyek a legnépszerűbb offshore helyszínek?

Az adóparadicsomokban közös, hogy fejlett infrastruktúrával, rugalmas cégjogi rendszerrel, alacsony bürokratikus terhekkel, magas diszkrécióval, kiszámítható jogi környezettel és kedvező adózással rendelkeznek. Ezeknek a feltételeknek számos ország eleget tesz, azonban a legnépszerűbb offshore országok vitán kívül az alábbiak:

  • Belize
  • Egyesült Arab Emírségek
  • Egyesült Államok
  • Hongkong
  • Kajmán-szigetek
  • Marshall-szigetek
  • Mauritius
  • Panama
  • Seychelle-szigetek
  • Szingapúr

Melyek az offshore cégalapítás lépései?

Az offshore cégalapítás egy komplex és mély nemzetközi adótani ismereteket igénylő folyamat, így minden bizonnyal szükséges szakértői segítséget kérni hozzá. A folyamat általában a következő lépésekből áll:

  • Célok definiálása: Elsőként a szakértő segítségével meghatározásra kerülnek az offshore cégalapítással elérendő célok – ilyen lehet például a megfizetendő jövedelemadó mértékének legális csökkentése vagy a sok időt felemésztő bevallások és jelentések törvényes elkerülése.
  • Ország meghatározása: Ezt követően a tanácsadó segítségével kiválasztható az ország, ahol az elérendő célok a legegyszerűbben megvalósíthatóak.
  • Jogállás kiválasztása: Amint megvan az ország, következhet a pontos jogállás kiválasztása. Ilyenkor a szakértő figyelembe veszi a cég egyedi tulajdonságait, mint árbevétel, tevékenység és jövőbeli üzleti célok.
  • Cégalapítás külföldön: Ezt követően a szakértő segít az offshore cégalapítás adminisztrációs feladataiban, mint például a regisztráció és cégbejegyzés.

offshore

Crystal Worldwide Group: professzionális offshore és külföldi cégalapítás tanácsadás

A Crystal Worldwide Group egy több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkező, nemzetközi üzleti tanácsadó cég, amely egyebek mellett offshore és külföldi cégalapítás tanácsadásra szakosodott. Fordulj bizalommal a szakmailag megalapozott, jogszerű és diszkrét tanácsadó céghez, amennyiben megválaszolatlan kérdéseid maradtak offshore és külföldi cégalapítás témában.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés