Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amerikában megkezdődött az országos szintű 5G hálózat kiépítése

Dotkom

Amerikában megkezdődött az országos szintű 5G hálózat kiépítése

Amerikában megkezdődött az országos szintű 5G hálózat kiépítése

Az Ericsson többsávos 5G hálózatok kiépítéséhez biztosít (600 MHz és mmWave frekvenciákon is működő) eszközöket a T-Mobile részére

Az Egyesült Államokban a T-Mobile országos 5G hálózat kiépítését tervezi, és ezeket az erőfeszítéseket támogatandó az Ericsson bejelentette, hogy 5G rádió-hozzáférési eszközöket biztosít a T-Mobile számára. A 600 MHz frekvencián és 28 GHz és 39 GHz milliméteres hullámhosszú (mmWave) frekvencián működő berendezések révén a T-Mobile már 2018-ban megkezdheti az 5G hálózat kiépítését.

 

A T-Mobile az Ericssonnal együttműködésben még az idei évben 5G hálózat kiépítését kezdi meg New York, Los Angeles és Las Vegas térségében, az Ericsson továbbfejlesztett 5G Platformjához tartozó 5G New Radio (NR) eszközök felhasználásával. Ebben a hónapban az Ericsson már bejelentette a nemrégiben jóváhagyott, első 3GPP 5G NR szabványon alapuló 5G rádió-hozzáférési hálózat (RAN) kereskedelmi szoftverének elkészültét. A 2018 negyedik negyedévében megjelenő szoftver többsávos támogatást biztosít a globális telepítéshez, lehetővé téve a T-Mobile számára az 5G berendezés ez évi kialakítását.

Fredrik Jejdling, az Ericsson hálózatokért felelős alelnöke elmondta:

„A laboratóriumi és valós hálózati 5G tesztek során mindvégig szoros együttműködésben dolgoztunk a T-Mobile-lal, és az együttműködés a hálózat kiépítési fázisában is folytatódik. Az 5G Platformunknak köszönhetően a T-Mobile és más szolgáltatók is a lehető leggyorsabban lesznek képesek az 5G szolgáltatás elindítására.”

Neville Ray, a T-Mobile USA műszaki igazgatója elmondta:

„Az LTE hálózat megépítése során is az elsők között kínáltunk jövőbe mutató megoldásokat ügyfeleink részére. Az 5G esetében sem lesz ez másként, a T-Mobile lesz az első szolgáltató, amely az ügyfelek minden igényét kielégítő, valódi, országos 5G hálózatot helyez üzembe.”

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés