Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a lehetőség teljesen automatizálni a gyárak belső szállítási folyamatait!

Dotkom

Itt a lehetőség teljesen automatizálni a gyárak belső szállítási folyamatait!

Itt a lehetőség teljesen automatizálni a gyárak belső szállítási folyamatait!

A MiR Budapesten tartott bemutatót március 1-én

A mobil robotok leggyorsabban növekvő gyártóvállalata, a Mobile Industrial Robots (MiR) egy találkozó keretében Budapesten mutatta be, milyen lehetőségek rejlenek termékeikben. A MiR100 és MiR200 olyan robotok, amelyek segítségével a gyártó cégek lehetőséget kapnak arra, hogy automatizálják belső szállítási-, és optimalizálják a gyártási folyamataikat. A MiR régión belüli tevékenységeit Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-európai régiójának értékesítési vezetője igazgatja.

mir_sajtobeszelgetes_0301

Nagy potenciált látunk az együttműködő robotokban a közép-kelet-európai piacon. A helyi vállalatoknak és a régióban gyártóüzemekkel rendelkező multiknak is szembe kell nézniük a gyártási költségek optimalizálásával kapcsolatos kihívásokkal.  A robotizáció tűnik az egyértelmű megoldásnak, különösen úgy, hogy egyre több vállalat számára válik elérhetővé.”

– mondja Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-Európai régiójának értékesítési vezetője.

Az együttműködő mobil robotok a robotikai piac új szegmensét képviselik, és a régiónkat érintő különböző kihívásokra nyújthatnak megoldást. Biztonságos módon optimalizálják a gyáron belüli logisztikát, segítenek elkerülni a költséges torlódásokat az anyagáramlásban, és növelik a termelési hatékonyságot. A MiR robotok ezen felül akár egy éven belül is megtérülhetnek.

Termékek – MiR100 and MiR200

A MiR együttműködő robotjai önállóak és fejlett intelligenciával rendelkeznek, biztonságos módon kikerülik az embereket és gépeket, valamint a beépített érzékelőknek és kameráknak köszönhetően gyorsan képesek reagálni a gyárban történő változásokra, mindig megtalálják a végcélhoz vezető leghatékonyabb utat. A MiR robotok irányításához nincs szükség programozási ismeretekre, a vezérlés egy felhasználóbarát, web bázisú interfészen történik, ami okostelefonon, tableten vagy számítógépen keresztül is elérhető.  A MiR100 akár 100 kg rakományt is képes szállítani, amíg a MiR 200 ennek dupláját is elbírja. A MiR robotokat könnyedén el lehet látni különféle modulokkal, például ládákkal, polcokkal, emelőkkel, szállítószalaggal, vagy együttműködő robotkarokkal – attól függően, hogy éppen milyen feladatot bízunk rá.

A MiR, mint a mobil robotok egyetlen gyártóvállalata a MiRHook elnevezésű kampót is létrehozta, amit a MiR robotokra lehet szerelni, és például ketreceket, kocsikat vagy raklapvillákat lehet vele vontatni. A kampónak köszönhetően a MiR 100 esetében a teherbírás 300 kg-ra, a MiR 200 esetében pedig 500 kg-ra emelkedik.

mir100_02

A közép- és kelet-európai forgalmazói hálózat

A Mobile Industrial Robots egy folyamatosan bővülő forgalmazói és integrátori hálózaton keresztül kínálja megoldásait Közép- és Kelet-Európában. Jelenleg kilenc ilyen vállalat működik a régióban. A helyi partnerekkel való együttműködés segíti a MiR-t abban, hogy hatékonyan feltérképezhesse a hazai piacot. A forgalmazók és integrátorok ezen felül technikai támogatást is nyújtanak a robotok telepítéséhez és üzembe helyezéséhez.

Magyarországon a B&O Engineering és a RONIX-AUTOMATIKA forgalmaz MiR robotokat.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés