Connect with us

technokrata

Ha bírod az álhíreket és szeretsz hazugságokat terjeszteni, akkor ezt az appot neked találták ki

Dotkom

Ha bírod az álhíreket és szeretsz hazugságokat terjeszteni, akkor ezt az appot neked találták ki

Ha bírod az álhíreket és szeretsz hazugságokat terjeszteni, akkor ezt az appot neked találták ki

Na azért ennyire nem komoly ez, jól el lehet szórakozni, illetve elég tanulságos a végeredmény

Bármit is olvasunk, mindig merüljön fel bennünk a kérdés, hogy vajon mennyi valóságalapja van annak, amit olvasunk, illetve ne legyünk restek a forrást is megnézni, ahonnan származik a cikk, illetve, ha ilyen nincs, akkor nyugodtan kételkedjünk az információ biztosságában. Ilyen és ehhez hasonló témák feszegetésére és az ezzel kapcsolatos szórakozásra készítette el a Cambridge Egyetem saját gyártású játékát, a “GetBadNews”-t. – írja a HVG

screen_shot_2018-02-20_at_4-07-15_pm

Egyre többször jönnek szembe a Facebookon olyan, mások által megosztott cikkek, hogy a fülem ketté áll. Egyszerűen világít ezekről, hogy full kamu, de azért megy rá a 2000 reakció, meg a 120 komment, hogy “wow, ezt soha nem gondoltam volna”. Persze léteznek olyan csoportosulások is a közösségi oldalon, akik ezt kiforgatva, poénra veszik az egészet, például a “Balaton Tagadók Társasága”, akik rendszeresen olyan témájú írásokat osztanak meg, melyben hülyének nézik azokat, akik hisznek a Balaton létezésében.

Aki bírja az ehhez hasonló dolgokat és nem idegen neki az angoltudás, annak nagyon is ajánlott rákattintani  a getbadnews.com oldalra és elkezdeni a játékot. Weboldal szerkesztőjeként vagy Bloggerként kell helytállnunk az internetes világban, ahol minél inkább hitelesnek tűnő kamu híreket kell elterjesztenünk, illetve ezáltal minél több követőt szereznünk. Mindemellett figyelnünk kell a felbukkanó hírekre is, amiket folyamatosan manipulálnunk kell úgy, hogy az a mi malmunkra hajtsa a vizet.

A készítők szerint ez a játék, amellett hogy nagyon szórakoztató, egy erős figyelmeztetés is azoknak, akik bármit elhisznek, amit olvasnak.

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés