Connect with us

Kiterjesztett valóság a plakátokon, kevert valóság a jövőben

539457851_1280x720

Dotkom

Kiterjesztett valóság a plakátokon, kevert valóság a jövőben

Kiterjesztett valóság a plakátokon, kevert valóság a jövőben

Az emberek egyre jobban kezdik megismerni és kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket. Pontosan ennek köszönhető, hogy az MR (Mixed Reality), vagyis a kevert valóság is színre lépett, amely nem más, mint a kiterjesztett valóság továbbfejlesztése, ami igazi fordulópontot jelent a technológiai fejlődés során.

Az Augmented Reality egy olyan technika, amely során valós időben manipulálnak egy videoképet egy 3D-s objektum beillesztésével. A 2016-os évben a VR és az AR, teret hódított magának. A piac felfutását támogatta az okostelefonok magas száma is, melyek nagy többsége képes a szükséges minőségű videók lejátszására és kamera is van bennük – vagyis tökéletes terepet biztosítanak az AR-technológia számára.

Most könnyen szerezhet bárki saját tapasztalatokat is az AR-ben rejlő látványos és forradalmi lehetőségekre, mivel az Accenture a főváros 100 különböző pontjára helyezett ki olyan plakátokat, amelyek AR effektekkel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy amennyiben letöltünk egy appot a telefonunkra – hogy ezen keresztül vehessük szemügyre a plakátokat – akkor megnyitás után azok hihetetlen módon kelnek életre a szemünk láttára. Az interaktív plakátkampány jól illeszkedik a világ legnagyobb független technológiai szolgáltató cége, az Accenture profiljához, amely a világ 120 országában közel 400 000 munkatársával az innováció ösztönzésére törekszik a mindennapi élet és a munkavégzés feltételeinek javítása érdekében. Izgalmas és érdekes projektjeihez folyamatosan keresi az új munkaerőt, többek között Magyarországon is.

plakatok

A kevert valóság (MR) nem más, mint a kiterjesztett valóság továbbfejlesztése. Ötvözi a VR és AR tudását: láthatjuk magunk körül a valós környezetet, mint a kiterjesztett valóságnál, ugyanakkor beleágyazza a virtuális valóság elemeit is. Míg 2016 az AR éve volt, addig a 2017-es Accenture Fjord Trends tanulmány már azt mutatja, hogy 2017 már az MR éve lesz, így jó néhány MR alkalmazás megjelenése is várható az idei évben. Ezeknek az alkalmazásoknak a használata olyan új tapasztalatokat hozhat a mindennapi életünkbe, munkánkba és a szórakozásba egyaránt, amely forradalmasítani fogja azokat. Így a hétköznapi, unalmas tárgyak közül hirtelen élő, digitális enciklopédiában találhatjuk magunkat, ehhez pedig a ma már meglévő okostelefonok, táblagépek is alkalmasak, melyeket olcsón és magabiztosan birtokolhatunk.

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő